Φίλιπ Φιλίποβιτς: Κρεμάει το σκουφάκι του στον Ολυμπιακό

Ο Σέρβος άσος του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς, όπως όλα δείχνουν θα κρεμάσει το σκουφάκι του τού χρόνου το καλοκαίρι φορώντας τα ερυθρόλευκα.

Φίλιπ Φιλίποβιτς: Κρεμάει το σκουφάκι του στον Ολυμπιακό

Η παρουσία του Φίλιπ Φιλίποβιτς αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σεζόν που ολοκληρώθηκε για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ, με τον Σέρβο άσο να πανηγυρίζει δύο ακόμη κούπες και να συνεχίζει την καταμέτρηση αφού μιλάμε για έναν παίκτη που κάθε χρόνο κατακτά τίτλους.

Ο κορυφαίος πολίστας στον κόσμο ανήκει στον Ολυμπιακό κι αυτό δεν θα αλλάξει και την επόμενη σεζόν. Ο Σέρβος αριστερόχειρας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών πέρσι ερχόμενος από τη Ζόλνοκ. Φέτος πήρε το νταμπλ και ευελπιστεί του χρόνου να πανηγυρίσει το τρεμπλ στην τελευταία του όπως όλα δείχνουν σεζόν.

Ο Φιλίποβιτς έχει πάρει απόφαση πως η επόμενη χρονιά θα είναι η τελευταία του στο πόλο ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Στις 2 Μαΐου έκλεισε τα 35 του χρόνια και το επόμενο καλοκαίρι σε ηλικία 36 ετών θα σταματήσει, όπως δήλωσε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα sportal στην πατρίδα του.

«Θα μείνω για έναν ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό και αυτό είναι. Δεν σκοπεύω να συνεχίσω για την ώρα. Πρέπει να ξέρεις στη ζωή πότε θα σταματήσεις. Νιώθω ότι αυτό θα είναι του χρόνου περίπου αυτήν την εποχή» δήλωσε ο κορυφαίος πολίστας στον κόσμο, Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο οποίος από πέρσι κοσμεί με την παρουσία του την ελληνική υδατοσφαίριση.

Ο Φιλίποβιτς μάλιστα, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του, θα ήθελε αφού κρεμάσει το σκουφάκι του να εκπροσωπήσει τη Σερβία καθώς στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με τη διπλωματία. «Άλλο οι ευχές, άλλο οι δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα. Μπορώ και έχω ακόμα πολλά να μάθω. Θα χαρώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο μετά την αθλητική μου καριέρα» υπογράμμισε.

Η ουσία είναι πως εάν δεν διαφοροποιηθεί κάτι δραματικά τους επόμενους μήνες για να αλλάξει την απόφασή του ο 35χρονος Σέρβος άσος, τότε του χρόνου τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός και φυσικά η παγκόσμια υδατοσφαίριση θα αποχαιρετήσουν έναν από τους κορυφαίους πολίστες όλων των εποχών, ο οποίος θα πει… αντίο στην παγκόσμια σκηνή της υδατοσφαίρισης φορώντας τα ερυθρόλευκα.

Τεράστια τιμή για τον Ολυμπιακό και την ελληνική υδατοσφαίριση φυσικά, αφού στα δικά μας… νερά θα δώσει τις τελευταίες του παραστάσεις, ενώ θα παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ φυσικά με τους Πειραιώτες.

Το εντυπωσιακό είναι πως ένας ακόμη αστέρι της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ο Κροάτης Γιόζιπ Πάβιτς, πριν από τρία χρόνια είχε πει… αντίο φορώντας το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Το… χταπόδι που κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του με Ολυμπιακό, Μλάντοστ και φυσικά την εθνική ομάδα της Κροατίας κρέμασε το σκουφάκι του το 2019 παίζοντας για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά για τελευταία φορά.

Οι Πειραιώτες τον είχαν αποκτήσει από τη Μλάντοστ το καλοκαίρι του 2015 και στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στο μεγάλο λιμάνι ο Ολυμπιακός έπαιξε σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (2016 ήττα από Γιουγκ, 2018 νίκη επί της Ρέκο μέσα στη Γένοβα, 2019 ήττα στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος) και σε έναν Σούπερ Καπ Ευρώπης (ήττα στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος το 2018), ενώ στην Ελλάδα κατέκτησε τα πάντα (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ).

Τεράστια προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης. Βοήθησε εντός αλλά και εκτός νερού ο Κροάτης τερματοφύλακας.