Ζίβκο Γκότσιτς για Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός αναζητά για πρώτη φορά μετά το 2011 προπονητή για την ομάδα πόλο των ανδρών. Τι συμβαίνει με τον Σέρβο Ζίβκο Γκότσιτς, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τη Ζόλνοκ. 

Ζίβκο Γκότσιτς για Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός μετά τον Θοδωρή Βλάχο, θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν με προπονητή από το εξωτερικό. Αυτή είναι η πρόθεση της διοίκησης. Να δώσει τα «κλειδιά» σε ξένο προπονητή.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι Σέρβος, όπως και στις γυναίκες! Μάλιστα ακούγεται έντονα το όνομα του Ζίβκο Γκότσιτς!

Πρόσφατα ο Ζίβκο Γκότσιτς, ο οποίος για πολλά χρόνια έπαιξε μαζί με τον Φίλιπ Φιλίποβιτς στην Εθνική Σερβίας, αποχώρησε από τη Ζόλνοκ!

Ο Γκότσιτς εκτός από συμπαίκτης με τον Φιλίποβιτς, ήταν μαζί με τον αστέρα του Ολυμπιακού και την περσινή σεζόν στη Ζόλνοκ.

Ο Γκότσιτς υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Σερβίας των Φιλίποβιτς, Μάντιτς, Πιγιέτλοβιτς, Νίκιτς, Άλεξιτς, Γιάξιτς, Πρλαΐνοβιτς, Μίτροβιτς και των άλλων μεγάλων αστέρων του παγκοσμίου πόλο.

Σαν παίκτης έχει κατακτήσει τρία Ολυμπιακά μετάλλια (ένα χρυσό, δύο χάλκινα), δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, δυο παγκόσμια κύπελλα, πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δέκα World League!

Όλα αυτά από το 2003 μέχρι και το 2016 όταν και μετά το χρυσό στο Ρίο, αποφάσισε να πει αντίο στη μεγάλη Εθνική Σερβίας.

Από το 2018 ήταν πρώτος προπονητής στη Ζόλνοκ και πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από τους Ούγγρους, γιατί όπως είπε θέλει να εργαστεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Στην Ουγγαρία και στη Σερβία κάνουν λόγο για έναν εργατικό προπονητή, ο οποίος ξέρει καλά το άθλημα.

Δεν είναι έμπειρος. Το καλοκαίρι θα γίνει 40 ετών και έχει εργαστεί στη Ζόλνοκ, με την οποία έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Ευρώπης πριν από έναν χρόνο, με τον Φιλίποβιτς φυσικά ως παίκτη ενώ πανηγύρισαν μαζί και το πρωτάθλημα Ουγγαρίας.

Ο Γκότσιτς είναι μεταξύ των υποψηφίων. Δεν μιλάμε ούτε για φαβορί, ούτε για αουτσάιντερ. Θα γίνουν επαφές και συζητήσεις με προπονητές, αφού είναι δεδομένο όπως είπε και ο Θοδωρής Βλάχος μετά την κατάκτηση του νταμπλ, πως όλοι θα θέλουν να εργαστούν στον Ολυμπιακό.

Επαναλαμβάνουμε πως πρόθεση της διοίκησης είναι να προχωρήσει η ομάδα με ξένο προπονητή, όπως συνέβη με τις γυναίκες και τα αποτελέσματα μετά τον Χάρη Παυλίδη, συνεχίζουν ναι είναι εντυπωσιακά.

Φυσικά εάν γίνουν συζητήσεις με ξένους προπονητές και ζητάνε τον…ουρανό με τα άστρα, η διοίκηση ενδεχομένως να κοιτάξει και Έλληνα προπονητή ή να πάρει την ομάδα στα χέρια του ο μέχρι σήμερα συνεργάτης του Θοδωρή Βλάχου, Βαγγέλης Δελακάς.

Το πλάνο όμως είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή. Ξένος προπονητής και στη λίστα είναι ο Γκότσιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Σέρβος προπονητής, πρωταθλητής με τη Ζόλνοκ και Κυπελλούχος Ευρώπης το 2021 θα είναι ο αντικαταστάτης του Θοδωρή Βλάχου.