Πόλο: Ήττα 13-6 από Σερβία και εκτός Super Final η Εθνική

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έχασε με 13-6 από τη Σερβία στον προημιτελικό του Euro Final στην Ποντγκόριτσα και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8

Πόλο: Ήττα 13-6 από Σερβία και εκτός Super Final η Εθνική

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών γνώρισε την ήττα με 13-6 από τη Σερβία, στον πρώτο της αγώνα (προημιτελικό) του Euro Final στην Ποντγκόριτσα αποκλείστηκε και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8.

Σύντομη ήταν η προσπάθεια της Εθνικής ομάδα ανδρών στο πόλο, καθώς έχασε από νωρίς την ευκαιρία να πάρει ένα εισιτήριο για την τελική φάση του World League, το οποίο θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο της Γαλλίας από από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου.

Η ανανεωμένη και με πολλές και σημαντικές ελλείψεις Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να αντισταθεί στην επίσης ανανεωμένη, αλλά πάντα δυνατή σερβική ομάδα, που πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς και θα διεκδικήσει εισιτήριο για τον Super Final.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε επιθετικά το πολύ κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (μόλις 2/15), ενώ δεν τα πήγε και πολύ καλά ούτε στην άμυνα.

Οι Σέρβοι, αντίθετα, που είχαν 4/9 π.π. και 1/1 πέναλτι, κατάφεραν να σκοράρουν με όλους τους τρόπους και με ξεσπάσματα στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο, έχτισαν τη μεγάλη διαφορά.

Το τέλος του αγώνα ήταν διαδικαστικό με τη υπόθεση νίκη να έχει τελειώσει και τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 13-6.

Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να είναι ανταγωνιστική στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού (Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό). Να σημειωθεί, βέβαια, ότι έλειπαν τέσσερις βασικοί παίκτες, Φουντούλης, Βάχόπουλος, Καλογερόπουλος, Ζερδεβάς.

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 13-6

Οκτάλεπτα: 4-2, 5-2, 2-1, 2-1.

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Ντομποζάνοφ, Mάντιτς, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Βίτσο, Στραχίνια Ράσοβιτς, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς, Ραντούλοβιτς, Στογιάνοβιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς, Μίτροβιτς.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Δήμου, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Αλαφραγκής, Αργυρόπουλος, Σολανάκης, Κάκαρης, Γκιουβέτσης, Γούβης, Λιμαράκης.