Μπίγιατς: «Λες και είμαι 100 χρόνια στον Ολυμπιακό»  

Φοβερές δηλώσεις από Μάρκο Μπίγιατς και Άντρο Μπούσλιε για τον Ολυμπιακό. 

Μπίγιατς: «Λες και είμαι 100 χρόνια στον Ολυμπιακό»  

Στην Κροατία έδωσαν συνέντευξη οι Άντρο Μπούσλιε και Μάρκο Μπίγιατς. Τα δύο αστέρια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού μίλησαν για τη ζωή τους στη χώρα μας, τον κορονοϊό και φυσικά τους «ερυθρόλευκους».

Είναι χαρακτηριστικό πως για τους δύο παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ταξίδεψε στη χώρα μας δημοσιογράφος από την Κροατία προκειμένου να μιλήσει με τους δύο παίκτες που έδωσαν συνέντευξη στη μαρίνα του Φλοίσβου, με θέα φυσικά το μεγάλο λιμάνι.

«Με χαρά επέστρεψα στην Ελλάδα. Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη, όπου νιώθω υπέροχα. Σαν στο σπίτι μου. Ο Ολυμπιακός είναι ένας κορυφαίος σύλλογος. Λατρεύει τους Κροάτες, κάτι που με κάνει πολύ περήφανο» είπε ο Μπούσλιε, ο οποίος γύρισε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι μετά τη φοβερή τριετία που είχε (2016-19).

Ο Μπίγιατς από την πλευρά του στάθηκε σε όσα του είπαν πριν υπογράψει οι Μπούσλιε, Πάβιτς, Ομπράντοβιτς: «Ο Άντρο, ο Γιόζιπ και ο Πάουλο με συμβούλεψαν και μου είπαν πως δεν θα έκανα λάθος εάν έρθω στην Ελλάδα και την Αθήνα. Οι Έλληνες με δέχτηκαν τόσο καλά που νιώθω σαν να είμαι εδώ εκατό χρόνια! Πέρασα καλά και στην Προ Ρέκο, αλλά δεν μετανιώνω που έφυγα».

Κι αυτά τα λέει ο κορυφαίος κίπερ στον κόσμο που άφησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο, τη Ρεάλ Μαδρίτης του πόλο, για να φορέσει το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Οι δύο παίκτες της ομάδας του Πειραιά είπαν πως κάνουν παρέα με τους Κροάτες της Βουλιαγμένης Λούκα Λότζινα και Λάβρο Πάπαριτς: «Πάμε συχνά για καφέ και δεν κοιτάμε που είμαστε αντίπαλοι…».

«Μεγάλος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναθηναϊκός στο πόλο δεν είναι δυνατός, αλλά όπως εξηγεί ο «βράχος» Άντρο Μπούσλιε: «Βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού μας είναι ο Παναθηναϊκός. Στην υδατοσφαίριση αλλά και σε κάποια άλλα αθλήματα οι “πράσινοι” δεν είναι κοντά μας εδώ και χρόνια, αλλά αυτό δεν μειώνει την αντιπαλότητα, ακόμη και ένα είδος έχθρας. Όταν παίζουμε στην πισίνα τους, στα βόρεια της Αθήνας, πάμε με συνοδεία αστυνομίας. Για να μην αναφέρουμε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε φιλοξενούμενους φιλάθλους».

Τα ανοιχτά κολυμβητήρια

Οι Μπούσλιε, Μπίγιατς αναφέρθηκαν και στα ανοιχτά κολυμβητήρια στη χώρα μας, λέγοντας: «Είναι λίγο άβολο να παίζεις τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, κάνει κρύο, αλλά το έχουμε συνηθίσει».

«Δεν υπάρχει μπουζούκι…»

Ο δημοσιογράφος ρώτησε για τη βραδινή ζωή και ο Μπούσλιε εξήγησε: «Τα τυπικά ελληνικά μπαρ, όπου βασιλεύει παραδοσιακή μουσική με μπουζούκι, έκλεισαν λόγω κορονοϊού. Για αυτό δεν θα ζήσετε το συνηθισμένο ελληνικό χτύπημα μέχρι το ξημέρωμα. Αν όμως κατευθυνθείτε από το κέντρο της Αθήνας προς τον Πειραιά, θα πειστείτε περαιτέρω ότι είναι μια τουριστική πόλη».

Εξήγησαν και οι δύο πώς έχει η κατάσταση με τα μέτρα που σιγά σιγά χαλαρώνουν, ωστόσο ξεκαθάρισαν: «Τα μέτρα είναι πιο αυστηρά απ’ ό,τι στην Κροατία και οι Έλληνες είναι πειθαρχημένοι».

Κεφάλαιο «Εθνική»

Στο φινάλε της συνέντευξης αναφέρθηκαν στην Εθνική Κροατίας, με τον πρώην αρχηγό Άντρο Μπούσλιε να ρίχνει τη «βόμβα», λέγοντας: «Ο χωρισμός μου με την εθνική ομάδα είναι οριστικός, αλλά αν κάτι πάει στραβά, ο κόουτς Τούτσακ έχει τον αριθμό μου. Αν με χρειαστεί, θα πρέπει να βοηθήσω».

Ο Μπίγιατς (βασικός φυσικά στην Κροατία) από την πλευρά του είπε: «Η ομάδα έχει ταλέντο, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Γι’ αυτό ο κόσμος της υδατοσφαίρισης δεν πρέπει να είναι αυστηρός μαζί μας».