Εθνική Ανδρών: Νίκη σε φιλικό κόντρα στις ΗΠΑ στο Βόλο (16-13)

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών νίκησε 16-13 τις ΗΠΑ σε φιλικό αγώνα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος». Πρώτοι σκόρερ με 5 γκολ Φουντούλης και Αργυρόπουλος – Κανακάκης. Βλάχος: «Χρήσιμα συμπεράσματα»

Εθνική Ανδρών: Νίκη σε φιλικό κόντρα στις ΗΠΑ στο Βόλο (16-13)

Τη νίκη πανηγύρισε η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών με αντίπαλο τις ΗΠΑ σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρά τα προβλήματα απουσιών που αντιμετώπιζε, κυρίως λόγω ασθενειών, όπως επίσης και την κούραση από την εντατική προετοιμασία των τελευταίων ημερών, κέρδισε 16-13 την αντίπαλό του και άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι οι νεαροί Δημήτρης Δήμου και Νίκος Γκίλλας πήραν την ευκαιρία τους από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Θοδωρή Βλάχο και έκαναν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο της Ανδρών, ενώ πρώτοι σκόρερ ήταν ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης και ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης που σημείωσαν από πέντε τέρματα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 7-7, ωστόσο στο τρίτο 8λεπτο η Εθνική πήρε προβάδισμα με 12-10 πριν φτάσει και στη νίκη στην τελευταία περίοδο με 16-13.

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καλωσόρισε επίσημα την Εθνική ομάδα της ΗΠΑ απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην αρχηγό αποστολή, ενώ στο ημίχρονο ο Πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου Τάσος Μαρινάγης τίμησε την Εθνική ομάδα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσωπο του αρχηγού της Γιάννη Φουντούλη.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν από τις εξέδρες των επισήμων ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο ΓΓ της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

ΕΛΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ 16-13

Οκτάλεπτα: 3-2, 4-5, 5-3, 4-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 3, Γκίλλας, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 5, Γούβης, Νικολαΐδης 1, Αλαφραγκής, Δήμου.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Τέρνερ, Ντάνσταντ 1, Βάβιτς, Φάρμερ, Ντάουμπε, Λανγκιέβιτς, Χάλοκ 4, Γούντχεντ 2, Μπόουεν 3, Στίβενσον 2, Έρχαρντ, Ίρβινγκ 1, Χόλαντ, Γκρόουελ, Άμπρασμσον.

Βλάχος: «Χρήσιμα συμπεράσματα»

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας, Θοδωρής Βλάχος, σημείωσε: «Ήταν μια πάρα πολύ δυνατή και χρήσιμη προετοιμασία. Και το ματς ήταν δυνατό, όπως και οι δύο ομάδες που πάλεψαν για τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε μπροστά στον κόσμο του Βόλου. Από κάθε φιλικό βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Έχουμε πολλούς στόχους για φέτος. Από τον επόμενο αγώνα στο World League, μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».