Μπίγιατς: «Ανυπομονώ να πάω στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ - Μαθαίνω Ελληνικά»

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, ο Μάρκο Μπίγιατς του Ολυμπιακού, μίλησε για τη ζωή του στη χώρα μας, τις διαφορές με την Ιταλία αλλά και την ανυπομονησία του να βρεθεί στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ

Μπίγιατς: «Ανυπομονώ να πάω στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ - Μαθαίνω Ελληνικά»

Λίγους μήνες βρίσκεται στη χώρα μας ο Μάρκο Μπίγιατς και έχει κερδίσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του και την προσωπικότητα του. Ο διεθνής Κροάτης κίπερ, ο κουφαίος στον κόσμο, μίλησε για τη ζωή του στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό φυσικά αλλά και τις διαφορές με την Ιταλία (έπαιζε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο).

«Το απολαμβάνω εδώ. Μου ταιριάζει ο Ολυμπιακός. Η Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπίγιατς.

«Το Φάληρο είναι δίπλα στη θάλασσα. Δεν είμαι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, είμαι λίγο βορειότερα, σε έναν δρόμο, αλλά είμαι καλά. Στην Ακρόπολη και στην Πλάκα είχα πάει και όταν επισκέφτηκα την Ελλάδα με τη Γιουγκ για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό αλλά και με την εθνική ομάδα της Κροατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπίγιατς, ο οποίος μίλησε και για τα ελληνικά αλλά και τη ζωή σε σχέση με την Ιταλία «είμαι αδύναμος σε αυτό. Αυτά που λέμε καθημερινά στην προπόνηση και τα βασικά τα γνωρίζω. Η ελληνική γλώσσα δεν έχει πολλές ομοιότητες με άλλες γλώσσες, αλλά υπάρχει χρόνος. Το φοβερό είναι πως αν και χειμώνας τώρα, έχει ήλιο την περισσότερη διάρκεια της ημέρας. Το 90%. Σε σύγκριση με την Ιταλία εδώ είναι φθηνότερα. Ας πούμε πως είναι σαν την Κροατία».

Για την επιτυχία της εθνικής μας στο Τόκιο, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σχολίασε: «Έγιναν πιο γνωστοί. Φάνηκαν σε διαφημίσεις, στις εφημερίδες, στην τηλεόραση ακόμη και σε διαφημιστικές πινακίδες σε όλη την πόλη. Ειλικρινά, περιμένω και εγώ ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια εθνική ομάδα που θα διεκδικεί και θα βρίσκεται μέσα στα μετάλλια».

Για τον κορονοϊό είπε: «Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή. Πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί. Οι κερκίδες στα γήπεδα είναι σχεδόν άδειες. Δεν επιτρέπεται περισσότερο από το δέκα τοις εκατό της χωρητικότητας. Μας σέβονται, χειρότερα από την επιθυμία να μας αποκτήσουν».

Τέλος μίλησε για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το ΣΕΦ που όπως λέει ακόμη δεν έχει πάει για να δει ματς του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. «Ανυπομονώ να πάω στους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού. Μπορούμε να βγάλουμε εισιτήρια για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά όταν γίνονταν σημαντικοί αγώνες, έχουμε και εμείς τις δικές μας υποχρεώσεις. Η ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε στον επόμενο γύρο του Europa League και θα παίξει με την Αταλάντα ενώ και η ομάδα μπάσκετ έχει παιχνίδια στην Euroleague. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για να πάω στην εξέδρα στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Μπίγιατς.