Ελλάδα - Κροατία 11-12: Ήττα στην πρεμιέρα του World League

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε 12-11 από την Κροατία στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του World League στον Πειραιά. 4/12 στον παίκτη παραπάνω η Ελλάδα, 9/13 οι νικητές!

Ελλάδα - Κροατία 11-12: Ήττα στην πρεμιέρα του World League

Την ήττα με 12-11 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών από την Κροατία στον Πειραιά, στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του World League.

Η «γαλανόλευκη» χωρίς τον Θοδωρή Βλάχο στον πάγκο λόγω κορονοϊού (πρώτος προπονητής ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης) ξεκίνησε καλά το ματς, είχε τον έλεγχο μέχρι και τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (7-5) αλλά στη συνέχεια οι Κροάτες είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και κέρδισαν δίκαια.

Η Εθνική είχε το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο. Είχε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, με εξαίρεση τον παίκτη παραπάνω (0/2). Σκόραρε τέσσερις φορές με Κάκαρη, Φουντούλη (2), Καπότση αλλά δεν βρήκε λύσεις στον παίκτη λιγότερο. Έτσι η Κροατία έμεινε μέσα στο ματς και στο τέλος μείωσε και με τον Μπένιτς στην κόντρα σε 4-3 αφού είχε βγει η άμυνα στον λιγότερο.

Ο Φάτοβιτς και πάλι στον παραπάνω ισοφάρισε (4-4), με την Εθνική να μην μπορεί να βρει λύσεις στην άμυνα, στον παίκτη λιγότερο που ήταν και η δύναμή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Η «γαλανόλευκη» είχε φυσικά το προβάδισμα με τους Φουντούλη, Βλαχόπουλο να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια αλλά στον παίκτη παραπάνω αν και πήραμε τρεις ποινές σκοράραμε μόνο τη μία.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε και πάλι με γκολ του Φουντούλη με πέναλτι (το κέρδισε ο Κάκαρης) αυτή τη φορά (7-5), ωστόσο στη συνέχεια η Εθνική δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση. Στην άμυνα η Κροατία σκόραρε τις αποβολές που κέρδισε και με ένα σερί 3-0 πέρασε μπροστά με 8-7, για πρώτη φορά στο ματς, 1.43 για το τέλος της περιόδου.

Με γκολ για την εθνική ομάδα, στον παραπάνω, ξεκίνησε η τελευταία περίοδος. Ο Αργυρόπουλος σημείωσε το 8-8 ενώ είχε βγει νωρίτερα η άμυνα, ωστόσο ο άσος της Γιουγκ, Χρβόγιε Μπένιτς με ένα καταπληκτικό τέρμα στην κόντρα (5.46 για το τέλος) έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Κροατία. Το ευχάριστο για την Ελλάδα ήταν πως ο Βλαχόπουλος και πάλι από την περιφέρεια βρήκε στόχο και απάντησε άμεσα (9-9), ωστόσο η Εθνική ήταν πολύ κακή στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο και ο Βουκίτσεβιτς και πάλι στον παραπάνω για τους Κροάτες πέτυχε το 10-9 (4.48 για το τέλος του αγώνα).

Ο αριστερόχειρας Ζόβιτς ήταν εκείνος που έδωσε και προβάδισμα δύο τερμάτων - για πρώτη φορά - στην Κροατία (11-9), με την Εθνική να μην μπορεί να σκοράρει ούτε στον παραπάνω όπου και είχε τραγικό ποσοστό.

Αντίθετα, η Κροατία εκμεταλλεύτηκε τις επιθέσεις στον παραπάνω και ο Μπούκιτς 1.58 για το φινάλε...τελείωσε το ματς γράφοντας το 12-9. Ο Σολανάκης 1.33 μείωσε στον παραπάνω σε 12-10 και ο Παπαναστασίου διαμόρφωσε το τελικό 12-11, επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Στις 8 Μαρτίου, η Εθνική θα παίξει εκτός έδρας με τη Ρωσία και θέλει τη νίκη για να έχει ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση του World League. Θυμίζουμε πως από τον όμιλο (Κροατία, Ελλάδα, Ρωσία) περνάνε στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες και η Εθνική έχει ακόμη ένα ματς με τη Ρωσία, αυτή τη φορά εκτός έδρας.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-3, 4-4.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Καλογερόπουλος, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Σολανάκης 1, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπίγιατς, Μιλάκοβιτς, Φάτοβιτς 2, Κράπιτς, Ζόβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίτσεβιτς 2, Ζούβελα, Μπούριτς 1, Βρλιτς 1, Μπένιτς 2, Μπάσιτς 2, Μάρσελιτς.