Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: Πρώτη με την Αλεξία Καμμένου

Με την Αλεξία Καμμένου για πρώτη φορά στο τιμόνι, η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών συγκεντρώθηκε στο κλειστό του Πειραιά αυτές τις μέρες.

Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: Πρώτη με την Αλεξία Καμμένου

Με την απογευματινή προπόνηση που θα περιλαμβάνει και διπλό, ολοκληρώνεται το πρώτο «αναγνωριστικό» όπως το χαρακτήρισε η ίδια η νέα ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, καμπ προετοιμασίας της Εθνικής μας Ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά.

«Ήταν η πρώτη γνωριμία με τα κορίτσια. Κάναμε τις μετρήσεις μας, γνώρισαν την προπονητική αλλά και επιστημονική ομάδα που θα είναι δίπλα τους, και θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό αυτό το βήμα. Τα κορίτσια θα έχουν τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων κάτι που αποτελεί μια καινοτομία. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για αυτή τη δυνατότητα που μας δίνει να υλοποιήσουμε το πλάνο μας. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική ομάδα ξεκινάει και έχει δικό της ψυχολόγο, προπονητή κολύμβησης με ειδικό γυμναστή που θα είναι μόνιμα μαζί μας με όλη την προπονητική ομάδα», είπε η Καμμένου.

Αναφορικά με τις διεθνείς, η Αλεξία Καμμένου τόνισε ότι «Μόνο θετικά συμπεράσματα έχω να αναφέρω. Έχουμε μαζί μας αθλήτριες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους. Είναι η πρώτη συνάντηση, κάνουμε τα τεστ που χρειαζόμαστε και προχωράμε».

Οι πολίστριες που συμμετείχαν το τελευταίο τριήμερο στο πρώτο καμπ είναι οι: Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελένη Ξενάκη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Κανετίδου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μαρίνα Κοτσιώνη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Μαρία Πάτρα, Φοίβη Αγγελίδη, Στεφανία Σάντα (ΝΟ Βουλιαγμένης), Ελένη Σωτηρέλη, Ιουλιάννα Κοντονή, Καρολίνα Ιωάννου, Φοίβη Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ελένη Ελληνιάδη (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Εύα Καρύτσα, Ειρήνη Νίνου, Έλενα Γρηγοροπούλου, Τίνα Κοντογιάννη (ΑΝΟ Γλυφάδας), Ευδοκία Τσιμάρα (ΑΕΚ), Κατερίνα Ζαφειράκη (ΝΟ Λάρισας).

Άμεσος συνεργάτης της Αλεξίας Καμμένου είναι ο Τάσος Πυρπυρής, ψυχολόγος η Λίνα Ψούνη, ειδικός γυμναστής ο Μιχάλης Βλάχος, γιατρός η Κρυσταλλία Διαμαντίδη, φυσιοθεραπευτής ο Σταμάτης Φώτογλου, και προπονητής κολύμβησης ο Δημήτρης Αθυμαρίτης.

Το επόμενο καμπ προετοιμασίας είναι προγραμματισμένο για τις 9,10 Ιανουαρίου, εν όψει πάντα των αγωνιστικών υποχρεώσεων το 2022 (World League, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).