Βλαχόπουλος – Μαμόγλου: Ο έρωτας στο Βελιγράδι, η Νόβι Μπέογκραντ, ο Αστέρας και ο Ολυμπιακός (pic)

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος δεν είναι μόνος στο Βελιγράδι. Ο διεθνής άσος της Νόβι Μπέογκραντ είναι μαζί με την κοπέλα του, Άννα Μαμόγλου, η οποία το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, για να βρίσκεται διπλά στον ασημένιο ολυμπιονίκη της Εθνικής Ομάδας πόλο των ανδρών.

Βλαχόπουλος – Μαμόγλου: Ο έρωτας στο Βελιγράδι, η Νόβι Μπέογκραντ, ο Αστέρας και ο Ολυμπιακός (pic)

Η μετακίνηση της Άννας Μαμόγλου το καλοκαίρι στον Ερυθρό Αστέρα για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν ήταν έκπληξη. Η εξαιρετική πολίστρια άφησε τη χώρα μας για να παίξει στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου προκειμένου να είναι κοντά στον σύντροφό της, Άγγελο Βλαχόπουλο.

Ο διεθνής άσος θυμίζουμε πως το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Νόβι Μπέογκραντ. Οι δυο τους παραχώρησαν μεγάλη συνέντευξη σε εφημερίδα της Σερβίας και μίλησαν για όλους και για όλα. Μάλιστα ο ερωτάς τους, τα όνειρά τους και η ζωή τους στο Βελιγράδι, φιλοξενήθηκαν ακόμη και στο πρωτοσέλιδο της Σερβικής εφημερίδας!


«Υπέροχη η πόλη, υπέροχη ατμόσφαιρα, ωραίοι άνθρωποι, μοιάζουν με τους Έλληνες», λένε οι Βλαχόπουλος, Μαμόγλου.

«Γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου. Πέρσι, όταν έπαιξα στην Μπρέσια, η Άννα ήταν στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορούσε να είναι μαζί μου. Όταν έλαβα την πρόταση της Νόβι Μπέογκραντ, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα μαζί και να έρθουμε στη Σερβία», λέει ο Βλαχόπουλος.

«Τα πάντα στην Ελλάδα είχαν παγώσει τους πρώτους μήνες πέρσι. Θα μπορούσα να προπονηθώ στην Ιταλία. Η Μπρέσια όμως ήταν μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο στον κορονοϊό», υποστηρίζει η Άννα Μαμόγλου για την περσινή εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Ο Βλαχόπουλος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Νόβι Μπέογκραντ: «Έχω συναντήσει μια εξαιρετική οργάνωση. Όλοι είναι εκεί για εμάς, η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη. Μας μαθαίνουν τη σερβική γλώσσα, αλλά είναι δύσκολο. Χρειάζεται χρόνος».

Παρόμοια άποψη έχει και η Μαμόγλου: «Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Λόγω της εκμάθησης γλωσσών, είμαστε πιο κοντά σε ξένους παίκτες. Περίμενα ότι θα ήταν διαφορετικό και θα είχα προβλήματα. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Βρήκα την ηρεμία εδώ, είναι όμορφα».

Ο Βλαχόπουλος ελπίζει να φοράει για πολύ καιρό το σκουφάκι της Νόβι Μπέογκραντ: «Έχω τετραετές συμβόλαιο, μου αρέσει. Δεν είναι τόσο περίπλοκο. Έπαιξα με τον Στράνια Ράσοβιτς για τρία χρόνια, όλοι οι συμπαίκτες μου είναι υπέροχοι. Ίσως είμαι πιο κοντά με τον Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς, τον Μάντιτς, αλλά είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, υπάρχει πραγματικά ένα θετικό πνεύμα».

Ο Έλληνας διεθνής άσος μίλησε και για τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό που τελικά δεν προχώρησε: «Περίμενα το συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό, αλλά τότε πήρε τηλέφωνο η ομάδα εδώ. Είπα ότι δεν είχα πολύ χρόνο, αλλά αντέδρασαν αμέσως και μου είπαν για το σχέδιο και τις προσδοκίες τους. Χαίρομαι που ήρθα».

Ο Άγγελος κατάφερε να πείσει την Άννα να μετακομίσει στο Βελιγράδι. «Δεν ήξεραν πολλά για μένα. Ο Άγγελος ρώτησε τον Στράνια Ράσοβιτς αν ήξερε κάποια γυναικεία ομάδα όπου θα μπορούσα να παίξω. Συμφωνήσαμε γρήγορα με τον Ερυθρό Αστέρα. Απέρριψα τον Εθνικό που πρόσφερε πολλά. Ήθελα να επικεντρωθώ στον εαυτό μου. Τελειώνω σύντομα τις σπουδές μου στην ψυχολογία, οπότε ίσως αφοσιωθώ και σε αυτό. Τα κορίτσια με βοήθησαν, έκανα φίλους εδώ».

Ο Βλαχόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ πέρσι στο Champions League, ενώ η Μαμόγλου πήρε τον τίτλο της καλύτερης σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήμουν στο εξωτερικό. Ήταν δύσκολο. Βοηθάω την Άννα, πρωτίστως σε ψυχολογικό επίπεδο. Ξέρω πόσο αξίζει και πώς μπορεί να βοηθήσει τα μικρότερα κορίτσια να γίνουν καλύτερα. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Η Άννα είναι σουτέρ, ενώ εγώ είμαι περισσότερο πλέι μέικερ», εξηγεί ο Άγγελος, ενώ η Άννα τόνισε ότι τη συμβουλεύεται συχνά: «Παρακολουθώ τις προπονήσεις και τους αγώνες του όταν είμαι ελεύθερος. Ο Άγγελος πάντα με ρωτάει τι πιστεύω, πάντα με ακούει. Ξέρω πόσο καλός είναι, όχι μόνο επειδή είναι φίλος μου. Τον παρακολουθώ να παίζει και πραγματικά βλέπεις πόσο έξυπνος είναι».

Ο Έλληνας άσος κατέκτησε τον τίτλο την περασμένη σεζόν με την Μπρέσια: «Το σερβικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το ιταλικό. Πολλές ομάδες παίζουν σε καλό επίπεδο, τρεις ομάδες στο Champions League. Μετά το δεύτερο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Σέρβοι παίκτες επέστρεψαν».

Η Άννα μίλησε για τη δυναμική του γυναικείου πρωταθλήματος: «Εδώ ένιωσα ότι τα κορίτσια παίζουν για την ευχαρίστησή τους. Δεν αντιλαμβάνονται την υδατοσφαίριση ως υποχρέωση. Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τις βοηθήσω. Νομίζω ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα, τώρα ξέρω καλύτερα πώς παίζουν οι ομάδες. Κάποιες παίκτριες της Βοϊβοντίνα είναι πολύ δυνατές, η Παρτιζάν είναι δυνατή, η Τας είναι μια νεανική ομάδα που προσπαθεί ακόμα. Έχω μια συμπαίκτρια από την Κούβα, είναι υπέροχη, δυνατή, κάνει τη διαφορά».

Όπως και ο Άγγελος, έτσι και η Μαμόγλου έπαιξε στην Εθνική, με την ίδια να λέει: «Έπαιξα για τις μικρές εθνικές. Μετά έπαιξα και στη μεγάλη εθνική, αλλά ακολούθησαν κάποιες συζητήσεις και αποφάσισα να φύγω από την εθνική ομάδα. Είμαι συναισθηματικός άνθρωπος, ήθελα να αποστασιοποιηθώ από αυτό».

Οι Βλαχόπουλος, Μαμόγλου αναφέρθηκαν στις ομορφιές του Βελιγραδίου, τα εστιατόρια, τη νυχτερινή ζωή, ωστόσο η συνέντευξη στη συνέχεια πήγε στον Άγγελο Βλαχόπουλο, την Εθνική ομάδα και τον Ολυμπιακό.

«Ήταν αμφίρροπος ο τελικός στο Τόκιο. Κατάφεραν να μας κερδίσουν. Σκόραρα δύο γκολ, αλλά δεν είδα ποτέ το παιχνίδι. Ήταν μεγάλη επιτυχία, καθώς τα ομαδικά αθλήματα δεν είχαν κερδίσει ποτέ μετάλλιο στην Ελλάδα (σ. το 2004 βέβαια ήταν δεύτερη η εθνική γυναικών στο πόλο). Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τη χώρα καθώς η κατάσταση ήταν σοβαρή με τις πυρκαγιές. Ήταν ωραίο να κερδίσουμε και να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να χαρεί», λέει ο Βλαχόπουλος ενώ η Άννα συμπλήρωσε: «Υπάρχουν φωτογραφίες του και διαφημιστικές πινακίδες σε στάσεις λεωφορείων. Πήγα δέκα μέρες στην Ελλάδα και τον έβλεπα ξανά παντού, δεν καταλάβαινα τι γινόταν».

Τέλος ο Βλαχόπουλος μίλησε και για τον Ολυμπιακό: «Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες. Έφεραν τον Φιλίποβιτς, τον Μπούσλιε, τον Φουντούλη. Είναι ένα από τα φαβορί για να είναι στον τελικό. Θα δούμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν έχω κερδίσει το Champions League μέχρι στιγμής. Έπαιξα στον τελικό με τον Ολυμπιακό μια φορά, και πέρσι κατέκτησα την τρίτη θέση με την Μπρέσια».