Η Εθνική άνετα στους «8» της Ευρώπης- Vamos τώρα με την Ισπανία (vid)

Η Εθνική Ανδρών κέρδισε εύκολα 13-5 τη Γερμανία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στη φάση των «8» θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (24/7, 19:30) τη διοργανώτρια Ισπανία.

Η Εθνική άνετα στους «8» της Ευρώπης- Vamos τώρα με την Ισπανία (vid)

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στον σημερινό νοκ άουτ αγώνα με αντίπαλο τη Γερμανία. Οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όπου και δέχθηκαν δυο τέρματα, ήταν σοβαροί, πειθαρχημένοι στην άμυνα και είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση. Το γρήγορο 0-2 των Γερμανών δεν τους επηρέασε και πριν καλά-καλά το καταλάβουν οι πολίστες του Χάγκεν Σταμ, η Εθνική μας μέσα σε ένα εξάλεπτο σημείωσε πέντε τέρματα και ξέφυγε 5-2, με τον Μάρκο Σταμ να μειώνει σε 5-3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική και οι διεθνείς μας κατάφεραν να βγάλουν και κόντρες, απέναντι στην αργή Γερμανική ομάδα που δεν είχε καλές επιστροφές. Έτσι με ένα 3-0, το σκορ ανέβηκε ακόμη περισσότερο (8-3) και ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο το νερό μπήκε στο αυλάκι για τη «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στα επόμενα δυο οκτάλεπτα. Από τη Γερμανία μόνο ο Μάρκο Σταμ προσπαθούσε ενώ το μεγάλο κέρδος για την Εθνική μας, εκτός φυσικά της πρόκρισης στην οκτάδα ήταν και η παρουσία των Ζερδεβά (πέρασε στη θέση του Φλέγκα κάτω από τα δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο), Σκουμπάκη, Νικολαΐδη. Τριών παιδιών που τον περασμένο Αύγουστο κατέκτησαν το χρυσό με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολύ καλός και ο επίσης νεαρός Αργυρόπουλος που δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι τις δυνατότητές του σε άμυνα και επίθεση.

Λίγους μήνες μετά είναι με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και βοήθησαν τη «γαλανόλευκη» να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 0-3, 1-2, 1-3

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σένκελ, Ράιμπελ, Φαν Ντερ Μπος, Ρεάλ 1, Πρόις, Γιούνγκλινγκ, Ζεκ, Σουλτς 1, Σταμ 2, Στρέλετσκιτς 1, Ρέστοβιτς, Άιντνερ, Γκετς.

ΕΛΛΑΔΑ: Φλέγκας, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Νικολαΐδης 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του αγώνα: