Ρεκόρ για την Ασημάκη στο 16-2 επί του Ισραήλ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε άνετα του Ισραήλ με 16-2 και έκανε το 4/4. Ρεκόρ για την Αλεξάνδρα Ασημάκη που έγινε η κορυφαία σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της χώρας μας.

 

Ρεκόρ για την Ασημάκη στο 16-2 επί του Ισραήλ

Εύκολο απόγευμα είχε η εθνική μας ομάδα απέναντι στο αδύναμο Ισραήλ το οποίο συνέτριψε με 16-2 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στη Βαρκελώνη. Οι παίκτες του Γιώργου Μορφέση έκαναν το 4/4 και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην δύσκολη αναμέτρηση του Σαββάτου (21:30) κόντρα στην Ολλανδία.

Στο αγωνιστικό σκέλος η ''γαλανόλευκη'' δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά καθώς η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Το δυναμικό ξεκίνημα της Ελλάδας ήταν αρκετό για να διασφαλίσει την νίκη που της δίνει την πρωτιά του ομίλου καθώς η Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ιταλία.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κλείδωσε την δεύτερη θέση και σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας απέναντι στην Ολλανδία θα κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη με έξι τέρματα ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας. Με τέσσερα τέρματα ακολούθησαν η Ξενάκη ενώ σκόραραν και οι Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Πάτρα και Αβραμίδου.

Οκτάλεπτα: 0-4, 1-4, 0-4, 1-4

Ισραήλ (Μαυρωτάς): Πέρες, Μπογκατσένκο 1, Ταλ, Σεκόρι, Νου, Φιτοριάν 1, Στρούγκο, Ντε Νταβίντ, Μπαρνέα, Μονέ, Χόγκμπεργκ, Φέλιξ, Γκέβα

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 6, Χυδηριώτη 1, Πάτρα 1, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη 4, Σταματοπούλου