Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Η Σερβία αντίπαλος της Εθνικής στον προημιτελικό

Η Σερβία που κέρδισε 11-7 τη Βραζιλία, είναι η αντίπαλος της εθνικής στον προημιτελικό της Πέμπτης (14/10, 16.00) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Η Σερβία αντίπαλος της Εθνικής στον προημιτελικό

Η Σερβία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας πόλο των Νέων Γυναικών στον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Νετάνια, την Πέμπτη (14/10) στις 16.00. Η Σερβία νίκησε τη Βραζιλία με 11-7. Η εθνική είναι το φαβορί για να βρεθεί στην τετράδα όπου και θα παίξει με το νικητή του Ολλανδία – Ουγγαρία.

Οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Αλεξία Καμμένου και Ευτυχία Καραγιάννη τονίζουν στις σχετικές δηλώσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

Αλεξία Καμμένου: «Θεωρητικά -αλλά και σκεπτόμενοι ρεαλιστικά, νομίζω- ο προημιτελικός είναι ένα παιχνίδι κόντρα σε μια υποδεέστερη ομάδα, όπως είναι η Σερβία. Χρειάζεται προσοχή, όμως, κυρίως λόγω της κρισιμότητας και της χρονικής στιγμής εν όψει της επίτευξης του μεγάλου στόχου, δηλαδή της ανόδου στο βάθρο. Να μη χάσουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό, ώστε όταν περάσουμε στον ημιτελικό να είμαστε έτοιμοι και να μπούμε με δύναμη. Ας μην κρυβόμαστε, σίγουρα η σκέψη μας είναι ήδη στον κρίσιμο ημιτελικό, εκεί όπου θα συναντήσουμε μια από τις μεγάλες δυνάμεις της διοργάνωσης, είτε την Ολλανδία είτε την Ουγγαρία. Θα πρέπει να πω, βέβαια, πως το γεγονός ότι είμαστε το μεγάλο φαβορί στον προημιτελικό, το δημιουργήσαμε με την πρωτιά στον Όμιλο, η οποία ήρθε μετά από δυνατή κόντρα με την Ιταλία. Μπορεί να δείχνει το αποτέλεσμα ότι τη νικήσαμε εύκολα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έπαψε να είναι μεγάλη ομάδα και από τις διεκδικήτριες των μεταλλίων.

Εμείς δεν τα ακούμε αυτά για χρυσό μετάλλιο, δεν μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Υπάρχουν αρκετές δυνατές αντίπαλοι για τα μετάλλια (αφού εκτός από αυτές που προανέφερα, είναι η πάντα δυνατή και κάτοχος του τίτλου Ρωσία, αλλά και η Ισπανία). Πιστεύουμε στην ομάδα και στις δυνατότητές της και με καλή ψυχολογία προχωράμε για το καλύτερο. Αν παρουσιαστούμε δυνατές και σοβαρές και καταφέρουμε να μπούμε τελικό όλα μπορούν να συμβούν».

Ευτυχία Καραγιάννη: «Μάθαμε τον αντίπαλο στα προημιτελικά και είμαστε έτοιμες να πετύχουμε τον επόμενο στόχο που είναι η είσοδος στην 4άδα. Πάμε βήμα-βήμα, αλλά ο στόχος είναι πάντα υψηλός. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, η ομάδα είναι πολύ δυνατή, αλλά χρειάζεται προσοχή κάθε αγώνας. Μπορεί να λείπουν οι ΗΠΑ από τη διοργάνωση, που θα ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά οι υπάρχουν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις τις υδατοσφαίρισης -που είναι και παγκόσμιες- και θα διεκδικήσουν κι αυτές απέναντί μας διάκριση. Ιδίως η Ρωσία, παραμένει ένα δυνατό σύνολο, αλλά δεν μας φοβίζει, όπως δεν μας φοβίζει και καμία αντίπαλος. Ας δείξουμε ετοιμότητα και σοβαρότητα σε όλα τα ματς, να περάσουμε τελικό κι εκεί όλα γίνονται».

Οι άλλοι δύο προημιτελικοί της Πέμπτης (14/10) είναι: 19.00 Ισραήλ - Ιταλία, 20.30 Ρωσία - Ισπανία.