Μουρίκης: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό»

Ο αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Κώστας Μουρίκης μίλησε για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και τον στόχο των Πειραιωτών.

Μουρίκης: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται με πολλά όνειρα για την νέα αγωνιστική χρονιά στην υδατοσφαίριση και ως στόχο έχει θέσει την κατάκτηση του τρεμπλ. Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης ανέλυσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις βλέψεις για την νέα σεζόν.

Αναφερόμενος στην ανανέωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την χορηγό εταιρεία, ο Μουρίκης, σχολίασε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Winmasters κι ελπίζω το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες. Νομίζω, ότι όταν έχεις έναν τέτοιο χορηγό, το έργο σου γίνεται ακόμα πιο εύκολο».

ΕΡ: Το πρωτάθλημα αρχίζει, με πρώτο αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Πως περιμένεις την πρεμιέρα;

«Η ομάδα έχει ενισχυθεί πάρα πολύ. Εχουν έρθει παιδιά εγνωσμένης αξίας, πάρα πολύ έμπειρα. Νομίζω θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Η πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας, στο οποίο στόχος μας είναι, να νικήσουμε. Δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ, αλλά ο δικός μας στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι».

ΕΡ: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την χρονιά;

«Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχουμε. Θέλουμε φυσικά το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά θέλουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ευρώπης».

ΕΡ: Αν κι ακόμα δεν έχετε «δέσει» ως ομάδα, ο ευρωπαϊκός τίτλος είναι ένας εφικτός στόχος;

«Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος εφικτός. Η διοίκηση έκανε ό,τι μπορούσε για να ενισχυθεί η ομάδα. Εχουν έρθει παιδιά με πολλές παραστάσεις από το εξωτερικό. Εχουμε τα φόντα να φτάσουμε πάρα πολύ ψηλά και γιατί όχι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού».

ΕΡ: Εχει περάσει 1,5 μήνας από την τεράστια επιτυχία στο Τόκιο. Πως βιώνεις αυτό το συναίσθημα του αργυρού Ολυμπιονίκη;

«Η αλήθεια είναι, ότι όσο καιρός και να περάσει, αυτό θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας. Κάθε ημέρα που περνά, το εισπράττουμε από τον κόσμο. Είναι τρομερό το συναίσθημα, όταν έρχεται ο κόσμος και μας δίνει συγχαρητήρια για την επιτυχία. Θεωρώ ότι μπορούν να έρθουν κι άλλες επιτυχίες».

ΕΡ: Τέλος, ποιά είναι η άποψη σου για το νέο κολυμβητήριο;

«Είναι ένα όνειρο ζωής. Οσοι είμαστε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό, ζούσαμε με αυτό το όνειρο. Τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Δεν ξέρω εάν θα προλάβω το κολυμβητήριο ως αθλητής, αλλά θα δώσει πνοή στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και στην ομάδα».