Πόλο: Η εφαρμογή του κανονισμού «flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση»

Το πρωτάθλημα πόλο στην Α1 ανδρών ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου και όπως έγινε γνωστό θα έχουμε την εφαρμογή του κανονισμού «flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση». Διαβάστε τι αλλάζει.

Πόλο: Η εφαρμογή του κανονισμού «flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση»

Ο σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών υδατοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωσε για την εφαρμογή του κανονισμού «flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση» τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Εφαρμογή κανονισμού “flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση” σε πρωταθλήματα Α1 Ανδρών-Α1 Γυναικών-Κυπέλλου Ανδρών-Κυπέλλου Γυναικών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλαδος :

Σας ενημερώνουμε ότι για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα εφαρμοστεί ο κανονισμός “flying substitution / ιπτάμενη αντικατάσταση” στα πρωταθλήματα Α1 Ανδρών, Α1 Γυναικών, Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών.

Σας παραθέτουμε το άρθρο που αφορά τον σχετικό κανονισμό:

WP 5.6 Σε κάθε χρονική στιγμή του παιχνιδιού, ένας παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο από τις περιοχές αντικατάστασης που έχουν οριστεί για την ομάδα του. Ο αντικαταστάτης μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο από την περιοχή επανεισόδου της αποβολής, εφόσον ο παίκτης έχει εμφανώς βγει στην επιφάνεια του νερού, στην περιοχή επανεισόδου. Η αντικατάσταση από την καθορισμένη πλάγια περιοχή αντικατάστασης επιτρέπεται όταν και οι δύο παίκτες, ο εξερχόμενος παίκτης και ο αντικαταστάτης, βρίσκονται στο νερό, έξω από τον αγωνιστικό χώρο και αγγίζουν τα χέρια πάνω από το νερό.

Η πλάγια περιοχή αντικατάστασης ονομάζεται "περιοχή ιπτάμενης αντικατάστασης" και η διαδικασία ονομάζεται "ιπτάμενη αντικατάσταση».