Δεν αρκεί μόνο το ακριβό συμβόλαιο

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος στην κλήρωση για την Α1 πόλο ανδρών και γυναικών, είπε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο πως «θα πουλήσουμε ακριβά», αλλά αυτό που προέχει είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βλέπουμε αγώνες πόλο και όχι... «Οι αδερφές Μπερνάτσκι»!

Δεν αρκεί μόνο το ακριβό συμβόλαιο

Η εθνική ομάδα πόλο των εφήβων έλαμψε στη Μάλτα και χάρισε στη χώρα μας ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Δεύτερη θέση για τα «μωρά» του Ηλία Μαχαίρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο αυτήν τη φορά δεν θα μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, οι προπονητές, οι παίκτες και φυσικά οι γονείς.

Δεν θα μιλήσουμε για τα κολυμβητήρια που δεν υπάρχουν, δεν θα μιλήσουμε για το περιβόητο σπίτι του υγρού στίβου που ακούμε εδώ και δεκαετίες, δεν θα μιλήσουμε για τους γονείς που... ματώνουν για να αθλούνται τα παιδιά τους και τις περισσότερες φορές βάζουν το χέρι στην τσέπη ακόμη και για να μπορέσουν αθλητές και αθλήτριες -ιδίως από την επαρχία- να κατηφορίσουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν σε ένα καμπ προετοιμασίας.

Θα... πιαστούμε από την κουβέντα του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκου Γιαννόπουλου, στην πρόσφατη κλήρωση του πρωταθλήματος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΟΕ και επί σειρά ετών πολίστας του ΑΝΟΓ, του Ολυμπιακού και φυσικά της εθνικής ομάδας μίλησε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τις επαφές με την ΕΡΤ για τη νέα αγωνιστική περίοδο και τα πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες.

«Θα πουλήσουμε ακριβά...» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ποντάροντας φυσικά στις τεράστιες επιτυχίες του πόλο και στο ασημένιο μετάλλιο των ανδρών στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σωστά μιλάει για το οικονομικό κομμάτι ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ωστόσο το πιο σημαντικό για τη νέα αγωνιστική περίοδο αλλά και για τα επόμενα χρόνια θα είναι επιτέλους η υδατοσφαίριση να... μπει στα σπίτια μας. Να μάθει και ο κόσμος που δεν γνωρίζει το άθλημα. Να... εκμεταλλευτεί ο χώρος του υγρού στίβου με τον καλό τρόπο την επιτυχία του Τόκιο. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα λεφτά.

Φυσικά και όλοι θέλουν το ακριβό συμβόλαιο (τα χρήματα πέρσι μοιράστηκαν στις ομάδες και αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε) και σωστά η ομοσπονδία θέλει την καλύτερη δυνατή συμφωνία μετά την επιτυχία του Τόκιο αλλά και των σπουδαίων μεταγραφών που έχουν κάνει αρκετές ομάδες φέτος σε άνδρες και γυναίκες.

Τι να κάνεις όμως το... χρυσό συμβόλαιο, εάν και εφόσον τα παιχνίδια μεταδίδονται διαδικτυακά, γιατί την ίδια ώρα στα ελεύθερα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης παίζονται για παράδειγμα «Τα ομορφόπαιδα» (ελληνική ταινία), «Ταξίδι με τα πόδια» (ντοκιμαντέρ), «Οι αδερφές Μπερνάτσκι» (δραματική σειρά πολωνικής παραγωγής);

Το πρώτο που θα πρέπει να ζητήσει η ΚΟΕ, εάν φυσικά υπάρξει συμφωνία με την ΕΡΤ, είναι τα περισσότερα παιχνίδια, για να μην πούμε όλα, σε άνδρες και γυναίκες, να μεταδίδονται από κάποιο ελεύθερο κανάλι της τηλεόρασης και όχι από τα ιντερνετικά κανάλια.

Διαφορετικά το άθλημα δεν πρόκειται να μπει στο σπίτι του Έλληνα και λίγα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία και το ασημένιο μετάλλιο θα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια.

ΥΓ.: Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να έχουν smart tv ή να ανοίγουν τους υπολογιστές τους για να μπορούν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα πόλο, τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να μεταδοθεί το ματς από κάποιο ελεύθερο κανάλι. Δεν θα το κάνουν και αναγκαστικά θα γυρίσουν την πλάτη στο άθλημα...