Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι η κορυφαία στον πλανήτη μετά και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι στο Νο1 στο Ranking της FINA μετά από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι πλέον το Νο1 στο ranking της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FINA).

Η βαθμολογία ανανεώθηκε μετά το Τόκιο και η Ελλάδα είναι στην κορυφή με 141 πόντους. Η βαθμολογία προκύπτει από την παρουσία των χωρών στις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς.

Η Ελλάδα ήταν 2η στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν 3η στο World League της Τιφλίδας και 2η στο Προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ.

Στην 2η θέση είναι το Μαυροβούνιο που είχε σπουδαία πορεία σε Προ Ολυμπιακό και World League αλλά δεν τα κατάφερε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες (8η θέση).

Το Μαυροβούνιο έχει 128 πόντους και ακολουθεί η Σερβία με 126, που πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δεν είχε συμμετοχή στην τελική φάση του World League και στο Προ Ολυμπιακό και έτσι δεν πήρε βαθμούς σε αυτές τις διοργανώσεις.

Στην 4η θέση είναι η Ουγγαρία (116), στην 5η η Κροατία (108) και στην 6η η Ισπανία (104).

Η εθνική ομάδα των γυναικών της Ελλάδος είναι στην 8η θέση και στην 1η είναι η Ουγγαρία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους αλλά δεν είχαν συμμετοχές σε άλλες διοργανώσεις, εκτός φυσικά από το Τόκιο όπου και πήραν το χρυσό.