Σερβία – Ελλάδα 9-8: Ήττα στο φινάλε για τους Έφηβους στο Ευρωπαϊκό

Την ήττα με 9-8 γνώρισε η Εθνική ομάδα των Εφήβων για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στη Μάλτα. Η «γαλανόλευκη» δέχθηκε το γκολ (9-8), 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Σερβία – Ελλάδα 9-8: Ήττα στο φινάλε για τους Έφηβους στο Ευρωπαϊκό

Η εθνική ομάδα των Εφήβων (Κ17) στον τρίτο αγώνα της στον Δ' Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Μάλτα, απέναντι στην παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος και πάντα ισχυρή Σερβία, από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, πάλεψε αλλά λύγισε στο φινάλε.

Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 9-8 από τους Σέρβους, οι οποίοι πέτυχαν το νικητήριο γκολ 17 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Έτσι η Εθνική κατέκτησε τη 2η θέση στον Δ' Όμιλο της διοργάνωσης και θα αγωνιστεί αύριο Τετάρτη (15/9) στα χιαστί κόντρα στην 3η του Β' Ομίλου -πιθανότατα θα είναι η Ρουμανία- για μια θέση στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα είχε το ξεκίνημα το προβάδισμα (2-1), αλλά στη συνέχεια οι Σέρβοι πέρασαν μπροστά, χωρίς να μπορούν να πάρουν διαφορά με εξαίρεση το τρίτο οκτάλεπτο όπου ξέφυγαν 7-5 αλλά άμεσα απάντησε η Εθνική για το 7-7.

2.17 πριν από τη λήξη, όταν ο Καστρινάκης ισοφάρισε σε 8-8. Στη συνέχεια χάθηκαν επιθέσεις και στα 17 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο Oυρόσεβιτς κατάφερε να πετύχει το γκολ για το Σέρβους και να κάνει το 9-8, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 3-4, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Δαμίγος, Τουρκομένης 1, Κανδανολέων 1, Νικολαΐδης Γ., Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος, Αμπαζής 1, Μύριλος 1, Μαθιόπουλος 1, Σιαμάς, Εγνατιάδης 1, Αλειφτίρας.

ΣΕΡΒΙΑ: Παΐκοβιτς, Τζαούκοβιτς, Ντιμιτρίγεβιτς, Μούσικιτς, Κόγιτς 3, Γκάγιτς 1, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς 1, Κοβάσεβιτς 3, Μπρεσκάνσκι, Στάνιτς, Παύλοβιτς, Βιρίγεβιτς.