Σπουδαία νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Ιταλία με 7-6

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε της Ιταλίας με 7-6 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Σπουδαία νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Ιταλία με 7-6

Η εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και πήρε την νίκη απέναντι στην σκληροτράχηλη Ιταλία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με κορυφαία την Χρυσή Διαμαντοπούλου που έπιασε υψηλή απόδοση κατάφερε να επικρατήσει και βάζει πλώρη για την πρωτιά του ομίλου.

Οι παίκτριες του Νίκου Μορφέση ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και είχαν τον έλεγχο κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με 3-2 χάρις σε τέρμα της Ελευθεριάδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο το σκηνικό ήταν ίδιο με την εθνική μας ομάδα να ξεφεύγει με δύο γκολ διαφορά με τις Πλευρίτου και Ασημάκη να σκοράρουν. Το ημίχρονο έκλεισε 5-4 με την Μπιανκόνι να μειώνει στο ελάχιστο.

Στην επανάληψη οι Ιταλίδες αντέδρασαν και πήραν το προβάδισμα με 6-5 αλλά η ''γαλανόλευκη'' έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να ισοφαρίσει με πανέμορφο τέρμα της Βασιλικής Διαμαντοπούλου. Στο τελευταίο και κρίσιμο οκτάλεπτο οι άμυνες έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο θέλοντας και οι δύο ομάδες να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Το νικητήριο γκολ για την χώρα μας πέτυχε η Άλκηστη Αβραμίδου τρία λεπτά πριν από την λήξη χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη για την εθνική μας ομάδα που της δίνει την δυνατότητα να ανέβει στην πρώτη θέση.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 2-1, 0-1

Ιταλία (Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι, Αβένιο 1, Κεϊρόλο 2, Αϊέλο, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Έμολο 1, Παλμιέρι, Γκρανολάτι, Ντάριο, Λάβι

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου