Προχωράει η μετονομασία του Κολυμβητηρίου της Ηλιούπολης σε «Μάνος Ζερδεβάς»

Ο ΓΣ Ηλιούπολης συγχαίρει τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Χατζηδάκη για την αποδοχή της πρότασης ονοματοδοσίας του δημοτικού κολυμβητηρίου σε «Μάνος Ζερδεβάς».

Προχωράει η μετονομασία του Κολυμβητηρίου της Ηλιούπολης σε «Μάνος Ζερδεβάς»

Με ανακοίνωσή του ο ΓΣ Ηλιούπολης συγχαίρει τη Δημοτική αρχή και τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Χατζηδάκη για την αποδοχή της πρότασης ονοματοδοσίας του δημοτικού κολυμβητηρίου της περιοχής σε «Μάνος Ζερδεβάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΣ Ηλιούπολης:

«Tο Προεδρείο, το ΔΣ και όλη η αθλητική οικογένεια του ΓΣ “ΗΛΙΟΎΠΟΛΗΣ” και της Ηλιούπολης, συγχαίρουν τις Δημοτικές Αρχές και τον κ. Γιώργο Χατζηδάκη για την αποδοχή της πρότασή μας, για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης, τιμώντας έναν Ηλιουπολίτη Ολυμπιονίκη.

– Ευελπιστούμε ότι όντως κάτι αλλάζει στην πόλη μας στην αντιμετώπιση του αθλητισμού, ως την κύρια πηγή επιτυχιών και διακρίσεων και θετικής αναγνωρισιμότητας της εντός και εκτός συνόρων, υπέρ των παιδιών της.

-Ευελπιστούμε, ως Ηλιουπολίτες δημότες και κάτοικοι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που στεκόμενο στην Ολυμπιακή διάκριση, τιμή και ήθος, ότι πέρα από τις εύλογες μεταξύ του διακρίσεις, για ένα έστω θέμα θα ομονοήσει και θα υπερψηφίσει ομόφωνα.

-Συγχαρητήρια Μάνο για ακόμη μια φορά που μας έκανες ΥΠΕΡΉΦΑΝΟΥΣ φέρνοντας τον Όλυμπο στον Υμηττό και κ. Δήμαρχε για την ανάληψη της ευθύνης και της πρωτοβουλίας, παρά τους περί του αντιθέτου μαχόμενους.

-Ως Σύλλογος πιστός στις αρχές του ερασιτεχικού αθλητισμού και των σκοπών λειτουργίας του που μας διέπουν και προς επίρρωσιν του σκοπού της πρότασης μας να τιμηθεί ο Ολυμπιονίκης Μάνος Ζερδεβάς πρωτίστως ως Ηλιουπολίτης, επιλέγουμε να μην παραστούμε κατά την συζήτηση του θέματος,, εκτός εάν προσκληθούμε επισήμως από τις Δημοτικές παρατάξεις στο πλαίσιο του τιμητικού κλίματος».

Ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως «συναντήθηκα στο Δημαρχείο με τον Ολυμπιονίκη με την Εθνική Ομάδα Πόλο και συμπολίτη μας Μάνο Ζερδεβά και τον συγχάρηκα για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας και την προσωπική του συμβολή στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Τον ενημέρωσα ότι ως δημοτική αρχή υποστηρίζουμε την πρόταση του «Γ. Σ. Ηλιούπολης», από όπου και ξεκίνησε το πόλο ο αθλητής, για την μετονομασία του Δημοτικού Κολυμβητήριου μας ως «Μάνος Ζερδεβάς» και μετά από τις απαραίτητες διαδικαστικές προετοιμασίες θα φέρουμε σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση αυτή.

Συζητήσαμε ακόμη για τα ζητήματα του αθλητισμού και του πόλο στην πόλη μας και συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού για την προώθηση γενικά του αθλητισμού, του συγκεκριμένου αθλήματος της υδατοσφαίρισης, αλλά και των αθλητικών ιδεωδών ιδιαίτερα στους νέους, που ακόμα δοκιμάζονται από τις συνέπειες των περιορισμών λόγω της πανδημίας».