Εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών: Προετοιμασία στη Σερβία

Για το Κραγκούγιεβατς αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης (19/8) η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο των νέων ανδρών.

Εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών: Προετοιμασία στη Σερβία

Στο Κραγκούγιεβατς βρίσκεται από την Πέμπτη (19/8) η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Νέων Ανδρών προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινό καμπ με τους Σέρβους, μέχρι τη Δευτέρα (23/8), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πράγας (28/8-5/9).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μάκης Βολτυράκης έχει επιλέξει 16 πολίστες για τη συγκεκριμένη αποστολή. Είναι οι: Γιάννης Κεχαλάρης, Κωνσταντίνος Μόκκας, Στάθης Καλογερόπουλος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Δημήτρης Παναγιώτης Σγουρίδης, Φίλιππος Κουγιούνης, Αναστάσης Μυρίλος, Άδωνις Βλάσσης, Άγγελος Γωνιωτάκης, Μανώλης Ανδρεάδης, Σταμάτης Κουτρουλάκης, Αλέξανδρος Παππάς, Βαγγέλης Πούρος, Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, Νίκος Γκίλλας, Δημόκριτος Ζουρίδης.

Την ομάδα συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Μάκης Βολτυράκης, ο συνεργάτης του Μάριος Κάσδαγλης και ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος.

Θυμίζουμε πως το Καζακστάν, τη Νότια Αφρική και το Μαυροβούνιο έβγαλε ως αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας Νέων Ανδρών, στον Δ’ Όμιλο, η κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, που θα γίνει στην Πράγα από τις 28 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση μετατέθηκε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, καθώς η Αργεντινή, που ήταν αρχικά η οικοδέσποινα, δεν μπορούσε να την αναλάβει λόγω της κατάστασης με τον covid.

Θυμίζουμε ότι Εθνική μας Νέων Ανδρών είναι η κάτοχος των δύο τελευταίων Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, το 2017 στο Βελιγράδι και το 2019 στο Κουβέιτ.

Η καινούργια ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Μάκη Βολτυράκη θα επιδιώξει μια νέα διάκριση, έχοντας κατ´ αρχάς καλή κλήρωση στον όμιλο.

Οι Όμιλοι:

A´: Ιταλία, Κροατία, Ουζμπεκιστάν, Ρωσία, Αργεντινή.

B´: Ισπανία, Σερβία, ΗΠΑ, Σλοβακία, Τσεχία.

Γ´: Βραζιλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Αίγυπτος.

Δ´: ΕΛΛΑΔΑ, Καζακστάν, Νότια Αφρική, Μαυροβούνιο.