Οι «άστεγοι» πολίστες να πανηγυρίσουν μόνοι, χωρίς πολιτικούς στο πλάι τους...

Τα συγχαρητήρια δίνουν και παίρνουν για το ασημένιο μετάλλιο  της εθνικής πόλο στους  Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πολιτικοί όμως που δεν άνοιξαν το Ζάππειο κολυμβητήριο  δεν έχουν καμμία θέση δίπλα στους άστεγους θριαμβευτές του Τόκιο, 

Οι «άστεγοι» πολίστες να πανηγυρίσουν μόνοι, χωρίς πολιτικούς στο πλάι τους...

Κι όλα αυτά, γιατί ουδείς έλυσε το πρόβλημα της έδρας της Εθνικής, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ζαππείου, που μετά από 72 χρόνια ανέστειλε οριστικά τη λειτουργία του στις 22 Νοεμβρίου του 2012. Η έλλειψη οικονομικών πόρων για την αγορά πετρελαίου, μετά από τις συνεχείς περικοπές της πολιτείας, σε συνδυασμό με την παλαιότητα και τα τεχνικά προβλήματα του κολυμβητηρίου οδήγησαν σε αναγκαστικό λουκέτο. Και από τότε γίνονται συνεχώς εξαγγελίες ότι θα ξανανοίξει το ομορφότερο κολυμβητήριο του κόσμου χωρίς ποτέ να υλοποιηθούν. Κατά καιρούς έγιναν καταγγελίες, ιδιαίτερα από τον πρώην πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο και αντεγκλήσεις με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Διαθεσόπουλος κατήγγειλε την ΕΟΕ για την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου και ο Σπύρος Καπράλος απάντησε ότι η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε το 2004 όταν δεν συμπεριλήφθηκε από την ΕΟΕ, με Πρόεδρο τον Λάμπη Νικολάου και Γενικό Γραμματέα τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, στον φάκελο της Ολυμπιάδας ως προπονητήριο, με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της πισίνας.

Δεν ξέρουμε ποιος φταίει, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει ένας υπουργός με αποφασιστικότητα για να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό, να λύσει το πρόβλημα με δικές του ενέργειες, όπου κι αν ανήκει, όποιος κι αν είναι υπεύθυνος. Τα παλληκάρια που μας έκαναν υπερήφανους, δεν έχουν κολυμβητήριο να προπονηθούν, το ίδιο και ο Ολυμπιακός που αποτελεί τη βάση της Εθνικής. Λεφτά όμως υπάρχουν για να επιδοτείται το γήπεδο της ΑΕΚ από την Περιφέρεια.

Πρόσφατα στις 14 Φεβρουαρίου του 2021 ο Γιώργος Πατούλης υπέγραψε τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του, αλλά μη βιαστείτε να χαρείτε γιατί και στις 12 Οκτωβρίου 2017 είχαμε ανάλογη ενέργεια και μάλιστα ορίστηκαν εκπρόσωποι από την ΕΟΕ στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου, οι κύριοι Αριστείδης Αδαμόπουλος και Αντώνης Νικολόπουλος, προκειμένου να έχουν ιδία άποψη για τις εξελίξεις στο θέμα.

Πέρασαν τρισίμιση χρόνια και δε έγινε το παραμικρό. Για εμάς υπόλογοι για το γεγονός ότι η Εθνική και ο Ολυμπιακός δεν έχουν κολυμβητήριο, είναι όλοι όσοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν σε θέσεις Υφυπουργού Αθλητισμού και ΓΓΑ. Καλό θα ήταν όλοι οι προαναφερθέντες να μη φωτογραφηθούν με τους πολίστες, τους θριαμβευτές του Τόκιο.