Ελλάδα – Κροατία 11-7: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Εθνική παίδων  

Η Εθνική ομάδα παίδων κέρδισε 11-7 την Κροατία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Λουλέ της Πορτογαλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ελλάδα – Κροατία 11-7: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Εθνική παίδων  

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων στο Λουλέ της Πορτογαλίας κατέκτησε η Εθνική ομάδα. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης επικράτησε της Κροατίας 11-7 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με την Εθνική να ανοίγει το σκορ (1-0), την Κροατία να απαντά (1-2) και τη "γαλανόλευκη" να παίρνει ξανά το προβάδισμα (3-2). Οι Κροάτες στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πέρασαν εκ νέου μπροστά (4-3) αλλά η Εθνική με δύο γκολ του Λυκούδη έκανε το 5-4 ενώ ο Καρατζάς έγραψε το 6-5 (ημίχρονο) αφού νωρίτερα είχε ισοφαρίσει η Κροατία σε 5-5.

Στο τρίτο οκτάλεπτο με Λυκούδη, Λασκαρίδη η Εθνική που έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ξέφυγε 8-5 αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει απέναντι στην σκληρή Κροατία που μείωσε σε 8-6 στην τελευταία περίοδο. Ο Λυκούδης στα μισά της περιόδου έχασε πέναλτι για το 9-6 αλλά ένα λεπτό μετά ήταν εκείνος που έδωσε και πάλι διαφορά τριών τερμάτων (9-6, 3.37 για το τέλος) για την Εθνική ομάδα. Στην επόμενη επίθεση ο Τότσινιτς μείωσε σε 9-7 αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την Εθνική αφού ο Ζερβουδάκης με πέναλτι 2.53 για την ολοκλήρωση του αγώνα έγραψε το 10-7 με πέναλτι. Ο Σιαμάς 14 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος με γκολ στον παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-0, 3-2.

Ελλάδα: Λυκούδης 5, Λασκαρίδης 2, Καρατζάς 1, Ζερβουδάκης 2, Σιαμάς 1.

Κροατία: Πρέτζι 2, Γκλάνιτς 2, Γκάλιτς 1, Ντραγκόσεβιτς 1, Τότσινιτς 1.