Α2 ανδρών πόλο: Οι οκτώ ομάδες της τελικής φάσης του πρωταθλήματος

Έπεσε η αυλαία στη Β' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 ανδρών και οριστικοποιήθηκαν οι οκτώ ομάδες που θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις ανόδου στην τελική φάση.

Α2 ανδρών πόλο: Οι οκτώ ομάδες της τελικής φάσης του πρωταθλήματος

Ο Ηλυσιακός και η ΝΕ Πατρών είναι τελικά οι δύο ομάδες που προκρίνονται από τον Α' όμιλο Αττικής της Β' φάσης και συμπληρώνουν το παζλ των οκτώ ομάδων που θα μετάσχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 ανδρών.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας επιλήφθηκε του θέματος του αγώνα Ηλυσιακός - ΠΕΚΕΒ, που δεν έγινε την περασμένη Κυριακή (4/7) το πρωί, θεώρησε υπαίτια την ομάδα του Βροντάδου Χίου και αποφάσισε ότι η αντίστοιχη αθηναϊκή κερδίζει με 5-0 άνευ αγώνα.

Παράλληλα η ΠΕΚΕΒ μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα, της αφαιρούνται 3 βαθμοί, ενώ θα ξεκινήσει με -3 και το επόμενο πρωτάθλημα της Α2. Υπενθυμίζεται ότι φέτος δεν θα υποβιβαστεί κανείς.

Κατόπιν αυτών, οι δύο πρώτοι του ομίλου είναι ο Ηλυσιακός και η ΝΕΠ.

Η τελική βαθμολογία του Α' ομίλου Αττικής

1. Ηλυσιακός 9

2. ΝΕ Πατρών 3

..........................

3. ΑΕ Χαϊδαρίου 3

4. ΠΕΚΕΒ 0

* Η ΠΕΚΕΒ έχει έναν μηδενισμό και της αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί.

Αναλυτικά οι οκτώ ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση είναι οι εξής: Ηλυσιακός, ΝΕ Πατρών (από τον Α' όμιλο Αττικής), Τρίαινα Βούλας, Νηρέας Χαλανδρίου (από τον Β' όμιλο Αττικής), Παναθηναϊκός, Άρης (από τον Γ' όμιλο Αττικής), ΝΟ Πατρών, Νηρέας Γέρακα (από τον όμιλο Πάτρας).

Από την τελική φάση (16-18 Ιουλίου) οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα κερδίσουν την άνοδο στην Α1.

Η κλήρωση της τελικής φάσης θα γίνει την Τετάρτη (7/7) το μεσημέρι διαδικτυακά.