Εθνική παίδων πόλο: Δεύτερη νίκη επί της Σερβίας (10-7) και πρωτιά στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού

Η Εθνική Παίδων επικράτησε της Σερβίας με 10-7 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Κ15 και εξασφάλισε την πρωτιά του γκρουπ και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εθνική παίδων πόλο: Δεύτερη νίκη επί της Σερβίας (10-7) και πρωτιά στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού

Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των παίδων κατάφερε να κερδίσει τη Σερβία με 10-7, στο δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ15, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη Λουλέ της Πορτογαλίας.

Η Ελλάδα, παίζοντας υποδειγματική άμυνα, επικράτησε των Σέρβων και κατέλαβε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελευταίο αγώνα απέναντι στη Γαλλία. Το παιχνίδι με τους «τρικολόρ» θα γίνει τελικά την Τετάρτη (7/7) και όχι την Τρίτη (6/7), όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

Οι διεθνείς μας ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, αφού προηγήθηκαν με 5-3 στο ημίχρονο και 7-3 στο 24'. Ο Σπύρος Λυκούδης ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας τα 4 από τα 10 τέρματα της ελληνικής ομάδας.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 2-0, 3-4.

ΕΛΛΑΔΑ: Κρατημένος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 1, Μαστρογιανάκος, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 1, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης, Ζαχόπουλος 1, Σιαμάς 1, Αποστολάκος, Μπαγιούμι, Μαυριόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Μποντιρόγκα 2, Ντίμιτς 2, Μπλάζεβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντοκάνοβιτς 1.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου (σε 2 αγώνες): Ελλάδα 6, Σερβία 3, Τουρκία 3, Γαλλία 0.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώντας Λεμπέσης τόνισε: «Απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του χώρου, τα παιδιά εκτός από τις ικανότητές τους έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση και διάθεση για τη νίκη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Προχωράμε...».