Ιταλία - Ελλάδα 8-10: Μεγάλη νίκη η εθνική κορασίδων!

Η εθνική υδατοσφαίρισης κορασίδων στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-15 επικράτησε με 10-8 επί της Ιταλίας. 

Ιταλία - Ελλάδα 8-10: Μεγάλη νίκη η εθνική κορασίδων!

Μεγάλη νίκη με 10-8 επί της Ιταλίας πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης κορασίδων, στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-15, που φιλοξενείται στο Σέντες της Ουγγαρίας. Με τη σημερινή (2/7) επιτυχία, η ομάδα των Ευτυχίας Καραγιάννη και Αλεξίας Καμμένου εξασφάλισε θέση στην τετράδα της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο, αρχής γενομένης από τον αυριανό (3/7, 19:00) ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Ουγγαρίας και Ολλανδίας.

Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 3-3, αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 5-0, με εξαιρετική απόδοση στην άμυνα και την Αριάδνη Καραμπέτσου να σημειώνει τρία διαδοχικά γκολ στην τρίτη περίοδο. Οι Ιταλίδες με τρία αναπάντητα τέρματα μείωσαν σε 9-7, αλλά οι νεαρές διεθνείς διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι στο τελευταίο οκτάλεπτο και κράτησαν τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ιταλία): 3-3, 0-2, 4-4, 1-1

Ελλάδα: Τσιάρα, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού, Πιοβάν 2, Κύρκου, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Ευκαρπίδη 1, Κανελλοπούλου, Καραμπέτσου 3, Κωνσταντοπούλου.