Ελλάδα - Ιταλία 10-8: Τέταρτο χάλκινο μετάλλιο για τη «γαλανόλευκη» στο World League

Η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών νίκησε με 10-8 την Ιταλία και κατέκτησε για τέταρτη φορά το χάλκινο μετάλλιο στο World League

Ελλάδα - Ιταλία 10-8: Τέταρτο χάλκινο μετάλλιο για τη «γαλανόλευκη» στο World League

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Αντρών επικρατώντας στον μικρό τελικό του World League που έγινε στην Τιφλίδα της Γεωργίας με 10-8 της Ιταλίας. Ήταν το τέταρτο χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η νίκη συνιστά μία σημαντική επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση και έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Στο Τόκιο θα λάβουν μέρος και οι Ιταλοί, οι οποίοι διεκδικούσαν με τη σειρά τους το χάλκινο μετάλλιο και ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει των Ολυμπιακών.

Η Εθνική ομάδα έχανε με 6-5 στο 18’ και βρέθηκε να προηγείται με 9-6 (ένα διαδοχικό 4-0) στο 24’. Ήταν ένα καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη της συνάντησης.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-1, 4-1, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Καλογερόπουλος, Γαλανίδης.

ΙΤΑΛΙΑ: Μποντέγκας 4, Ετσενίγκε 2, Λουόνγκο 1, Ντι Φούλβιο 1.