Ελλάδα - Μαυροβούνιο 4-8: Καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο και εκτός τελικού World League

Η Ελλάδα ηττήθηκε 8-4 από το Μαυροβούνιο στον ημιτελικό του World League. Θα παίξει την Πέμπτη (1/7, 17.15) με τον χαμένο του Ιταλία -ΗΠΑ για το χάλκινο μετάλλιο. Η Εθνική ήταν μπροστά 3-2 στο πρώτο ημίχρονο αλλά τα δύο επόμενα οκτάλεπτα ήταν...καταστροφή (1-6). 

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 4-8: Καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο και εκτός τελικού World League

Ο Θοδωρής Βλάχος ξεκίνησε τον ημιτελικό με τον Μάνο Ζερδεβά στο τέρμα και ο διεθνής κίπερ τον δικαίωσε στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν εξαιρετικός αλλά ήταν πολύ καλός και ο Πέταρ Τεσάνοβιτς (τη νέα χρονιά θα παίζει στην Μπρέσια) στο ξεκίνημα.

Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο δυο φορές με Καπότση, Δερβίση αλλά οι Μαυροβούνιοι απάντησαν με Ντράσκο Μπργκούλιαν και Μάτκοβιτς.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι δυο πορτιέρε ήταν εξαιρετικοί και μόνο ο Γενηδουνιάς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 11 δευτερόλεπτα για το τέλος του ημιχρόνου (3-2), με την Εθνική να δείχνει έτοιμη να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Η Εθνική που αμυντικά ήταν εξαιρετική, για ακόμη μια φορά δεν είχε καλές επιθέσεις στον παραπάνω (1/5 στα μέσα της τρίτης περιόδου) και έτσι δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ με τον Πέρκοβιτς να ισοφαρίζει εκ νέου για το Μαυροβούνιο (3-3), που πέρασε και μπροστά με τον Μάτκοβιτς (3-4, 3.26 για το τέλος της τρίτης περιόδου) αλλά έβαλε και τις βάσεις για να φτάσει στη νίκη, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω δύο σερί γκολ με Ουκρόπινα, Σπάιτς και έτσι το σκορ πήγε στο 3-6 (!), ύστερα από ένα καταστροφικό τρίτο οκτάλεπτο.

Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό της αμυντικό διάστημα, ο Τεσάνοβιτς ήταν...κέρβερος (72% στις αποκρούσεις έφτασε στην τέταρτη περίοδο), λύσεις στην επίθεση δεν υπήρξαν και έτσι η Εθνική ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο και θα αναμετρηθεί με τον χαμένο του Ιταλία - ΗΠΑ, την Πέμπτη (1/7, 17.15) για το μετάλλιο.

Στην τελευταία περίοδο, το Μαυροβούνιο πήγε τη διαφορά και στα πέντε τέρματα (8-3), με τον Γκιουβέτση να σκοράρει έπειτα από ώρα (περίπου 14 λεπτά χωρίς γκολ η Εθνική) και να γράφει το 8-4 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-0, 0-4, 1-2.

Ελλάδα: Καπότσης 1, Δερβίσης 1, Γενηδουνιάς 1, Γκιουβέτσης 1.

Μαυροβούνιο: Ντράσκο Μπργκούλιαν 1, Μάτκοβιτς 2, Πέρκοβιτς 1, Σπάιτς 1, Ουκρόπινα 1, Ίβοβιτς 1, Μπανίτσεβιτς 1.