Ιταλία - Ελλάδα 11-8: Ήττα στην Τιφλίδα

Την ήττα από τη Ιταλία με 11-8 γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για τη 2η αγωνιστική των ομίλων της τελικής φάσης του World League που διεξάγεται στην Τιφλίδα. Τη Δευτέρα (28/6) το τρίτο ματς κόντρα στο Καζακστάν (13.45). 

Ιταλία - Ελλάδα 11-8: Ήττα στην Τιφλίδα

Το πρώτο οκτάλεππτο τον πρώτο λόγο τον είχαν οι άμυνες με την Ιταλία να ανοίγει και το σκορ και τη «γαλανόλευκη» να ισοφαρίζει με πέναλτι του Φουντούλη.

Ο αρχηγός στη δεύτερη περίοδο ήταν αυτός που έδωσε και το προβάδισμα για πρώτη φορά στην Εθνική (2-3) αφού είχαν προηγηθεί γκολ των Ετσενίκε, Γκιουβέτση, με τους Ιταλούς να απαντούν και με ένα δικό τους 2-0 να παίρνουν ξανά κεφάλι στο σκορ (4-3) με γκολ των Ντι Φούλβιο, Λουόνγκο. Ο Κολόμβος ισοφάρισε (4-4) αλλά ο Αϊκάρντι διαμόρφωσε το 5-4 (ημίχρονο) σε ένα δεύτερο οκτάλεπτο όπου σημειώθηκαν επτά τέρματα.

ΟΓκιουβέτσης και πάλι ισοφάρισε (5-5) αλλά η Ιταλία για πρώτη φορά ξέφυγε με δύο γκολ (7-5, Αϊκάρντο, Ντι Φούλβιο), με τον Παπαναστασίου να μειώνει εκ νέου στο ένα τέρμα (7-6), ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, ο αρχηγός Πιέτρο Φιλιόλι και ο Κρίστιαν Πρεσιούτι ανέβασαν τη διαφορά και στα τρία τέρματα (9-6), με τον Γενηδουνιά να μειώνει σε 9-7, σε ένα οκτάλεπτο όπου όπως και στο δεύτερο είχαμε επτά τέρματα.

Στην τελευταία περίοδο το ματς ήταν σκληρό, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να μειώσει στο γκολ σε επίθεση στον παραπάνω αλλά δεν τα κατάφερε και η Ιταλία ξανά με τον Ντι Φούλβιο ξέφυγε (10-7). Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι μείωσε σε 10-8 αλλά αμέσως ο Ετσενίκε έγραψε το 11-8 και οι διεθνείς ήταν αδύνατο να γυρίσουν αυτόν τον αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-3, 4-3, 2-1.

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 4, Λουόνγκο 1, Ετσενίκε 2, Αϊκάρντι 2, Φιλιόλι 1, Κρίστιαν Πρεσιούτι 1.

Ελλάδα: Φουντούλης 2, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 2, Παπαναστασίου 1, Γενηδουνιάς 2.