Στην Ουγγαρία η Εθνική κορασίδων

Για το Ζέντες, εκεί όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο Κορασίδων (Κ15), αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής (25/6) η Εθνική ομάδα.

Στην Ουγγαρία η Εθνική κορασίδων

Στην αποστολή μετέχουν οι: Δέσποινα Δρακωτού, Βασιλική Ευκαρπίδη, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ανδριανή – Παντελία Καραμπέτσου, Ευσταθία – Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Σταματίνα Λαλούση, Αλίκη Μαντένογλου, Κασιάνα – Μαρία Μαργαρίτη, Ελένη Μπέτα, Μαρία – Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Νίκη – Πατρίτσια Πιοβάν, Βασιλική – Αργυρούλα Τσιάρα, Ασπασία Φουράκη, Σταυρούλα Κύρκου.

Μαζί τους η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμένου, με τη συνεργάτιδα της Ευτυχία Καραγιάννη, η φυσικοθεραπεύτρια Ναταλία Σκαρπέτη και η Ταμίας του Δ.Σ της ΚΟΕ, Ελευθερία Σαραντίδου (αρχηγός αποστολής). Στο Σέντες, μεταξύ των διατητών και ο Έλληνας διεθνής, Γρηγόρης Σπανούδης.

Το 2019 η Εθνική μας Ομάδα, στο Κίρισι, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα μετέχει στον Β' Όμιλο, με Ρωσία, Κροατία, Τουρκία και Ουγγαρία, ενώ στον Α' Όμιλο έχουμε: Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισραήλ, Σερβία.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής:

27/6: 17.00 ΕΛΛΑΔΑ – Τουρκία

28/6: 15.00 ΕΛΛΑΔΑ – Ρωσία

29/6: Ρεπό

30/6: 15.00 ΕΛΛΑΔΑ - Κροατία

1/7: 19.00 ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

Στις 2/7 τα χιαστί παιχνίδια, στις 3/7 οι αγώνες για θέσεις 5-8 και οι Ημιτελικοί, ενώ στις 4 Ιουλίου οι αγώνες κατάταξης (5-8), ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

Τις επιδιώξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος καταγράφει η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη η οποία υποστηρίζει ότι σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω της πανδημίας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο υποδομών.

«Πηγαίνουμε στην συγκεκριμένη διοργάνωση - τονίζει - χωρίς να γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την δυναμικότητα των αντιπάλων μας. Τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και η έλλειψη αγώνων και διοργανώσεων τα τελευταία δύο χρόνια, δεν μας έχουν επιτρέψει να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία. Εκτιμάμε ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου θα είναι ποιοτικές. Η ομάδα μας απαρτίζεται από ταλαντούχα κορίτσια, τα οποία όμως έχουν υποστεί τις συνέπειες των απαγορευτικών μέτρων που δημιούργησε η πανδημία στη χώρα μας. Στόχος είναι να διατηρήσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα κατηγοριών, αρχής γενομένης από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας».