Χουσέϊν Αλ Μουσαλάμ: «Προτεραιότητα της FINA είναι το πόλο να παίζεται σε όλον τον πλανήτη»

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), Χουσέϊν Αλ Μουσαλάμ, επισκέφθηκε το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και παρακολούθησε τα δυο τελευταία παιχνίδια της δεύτερης ημέρας των αγώνων του World League Super Final που γίνεται στην Αθήνα.

Χουσέϊν Αλ Μουσαλάμ: «Προτεραιότητα της FINA είναι το πόλο να παίζεται σε όλον τον πλανήτη»

Ο νέος Πρόεδρος της FINA συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο και ηγετικά στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο ΟΑΚΑ συνομίλησε με τους διοργανωτές, παρέδωσε τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας στους αγώνες ΗΠΑ - Καζακστάν και Ελλάδα - Ισπανία, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τις παίκτριες της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και προέβη σε δηλώσεις για την διοργάνωση και τις προτεραιότητες που έχει θέσει με τους συνεργάτες του στο νέο ΔΣ της FINA.

Ο Χουσέιν Αλ Μουσαλάμ ευχαρίστησε την ΚΟΕ και την Ελληνική Πολιτεία για την φιλοξενία των αγώνων και την άρτια διοργάνωση τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ομάδες στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στάθηκε ιδιαίτερα στο κυρίαρχο μήνυμα που θέλει να περάσει η Ομοσπονδία στην Παγκόσμια κοινότητα.

«Προτεραιότητα της FINA είναι η ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης σε όλες τις Ηπείρους. Δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε ομάδες που θα κατακτήσουν τίτλους και μετάλλια από την Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική. Θέλουμε όμως όλες οι χώρες στις Ηπείρους αυτές να γνωρίσουν το υπέροχο αυτό σπορ. Να αξιοποιήσουν τις λίμνες, τα ποτάμια, τις υπέροχες θάλασσες που διαθέτουν και με την βοήθεια σπουδαίων εκπαιδευτών και παιδαγωγών από τις προηγμένες χώρες να αναπτύξουν το άθλημα. Θέλουμε το πόλο να παίζεται παντού» τόνισε χαρακτηριστικά.