Ελλάδα – Ισπανία 8-14: Λοράντος: «Η ομάδα μας έχει αποκτήσει τεράστιο σεβασμό από όλους»

Η Εθνική γυναικών ηττήθηκε 14-8 από την Ισπανία για τη δεύτερη αγωνιστική του Super Final World League, με τις Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και Ειρήνη Νίνου να απουσιάζουν λόγω τιμωρίας.

Ελλάδα – Ισπανία 8-14: Λοράντος: «Η ομάδα μας έχει αποκτήσει τεράστιο σεβασμό από όλους»

Παρά την ήττα, στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επικρατεί η άποψη ότι όλα θα διαφοροποιηθούν στη συνέχεια του τουρνουά με την επιστροφή τριών βασικών παικτριών που ήταν τιμωρημένες στα δύο πρώτα παιχνίδια. Γυρίζουν οι Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και Ειρήνη Νίνου.

Τεο Λοράντος (ομοσπονδιακός προπονητής):

«Η ομάδα μας έχει αποκτήσει τεράστιο σεβασμό από όλους. Είναι πλέον μία υπολογίσιμη δύναμη. Ακόμη και με 10 παίκτριες οι αντίπαλοι προπονητές έβαλαν όλα τα όπλα που διέθεταν απέναντι μας. Αυτό είναι κάτι που μας τιμάει. Μας γεμίζει όμως παράλληλα με προσδοκίες αλλά και με ευθύνες. Με την επιστροφή των τριών παικτριών θα επέλθει ψυχολογική ισορροπία. Περιμένουμε πως και πως το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης. Όποιος και να είναι εκεί ο αντίπαλος, μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Τα κορίτσια ξέρουν ότι έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν σε μεγάλες διοργανώσεις. Αν ήμασταν πλήρεις θα εμφανιζόμασταν ισάξιοι απέναντι στους κορυφαίους αντιπάλους μας. Η δουλειά που κάνουμε φαίνεται. Από δω και πέρα δεν κοιτάμε μόνο το μέλλον, αλλά και το παρόν».

Χριστίνα Τσουκαλά (αρχηγός Εθνικής):

«Αγωνιστήκαμε με την δεύτερη καλύτερη ομάδα του κόσμου. Και πάλι παίξαμε με 10 παίκτριες. Υπάρχουν σοβαρά δεδομένα που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Παίξαμε δύο αγώνες χωρίς τρεις βασικές παίκτριες και εμφανιστήκαμε κουρασμένες από την υπερπροσπάθεια. Δεν παίξαμε καλά και δεν δικαιολογούνται τα 14 γκολ που δεχθήκαμε. Όμως η συνέχεια θα είναι διαφορετική. Παίζουμε ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι απέναντι στο Καζακστάν και όλες σκεφτόμαστε το χιαστί νοκ - άουτ παιχνίδι της Πέμπτης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκτιμώ ότι οι βοήθειες που θα πάρουμε από τα τρία κορίτσια που επανέρχονται θα είναι σημαντικές».

Βασιλική Πλευρίτου:

«Κάναμε αρκετά λάθη και δεχθήκαμε πολλά γκολ. Τίποτα όμως δεν αλλάζει από τον αρχικό σχεδιασμό μας. Ο στόχος μας είναι η κορυφή της διοργάνωσης και μπορούμε να φτάσουμε σε αυτή. Περιμένουμε πως και πως την επιστροφή των τριών παικτριών που είναι βασικές στην ομάδα μας. Όποια ομάδα και να βρεθεί εμπρός μας την Πέμπτη στο νοκ-άουτ παιχνίδι της προκριματικής φάσης μπορεί να την κερδίσουμε. Ένα καλό παιχνίδι αρκεί για να φτάσουμε στην υλοποίηση του στόχου μας».

Μιγκέλ Όκα (προπονητής Εθνικής Ισπανίας):

«Η Ελλάδα είναι πάντα ανταγωνιστική. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και γι' αυτό κερδίσαμε. Θα αγωνιστούμε την Τετάρτη εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μια ομάδα που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα κοινή προετοιμασία στην Ισπανία και περιμένουμε πως και πως αυτό το παιχνίδι, όχι απλά για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου, αλλά γιατί πάντα τέτοια παιχνίδια αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα».

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 8-14

Οκτάλεπτα: 2-5, 1-3, 3-2, 2-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 3, Τριχά, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Πάτρα, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Εστερ, Ριυίθ, Εσπάρ Α. 2, Ορτίθ 4, Ταραγκό 1, Γγκοντζάλεθ, Εσπάρ Κλ., Πένια 1, Αθνάρ 1, Κρέσπι, Γκαρθία 3, Λέιτον 2, Σάντσεζ.