Ολυμπιακός: 19 χρόνια από τον θρίαμβο της Βουδαπέστης (vid, pics)

Στις 25 Μαΐου 2002 ο Ολυμπιακός κερδίζει 9-7 τη Χόνβεντ μέσα στη Βουδαπέστη και κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών. Το πρώτο στην ιστορία του τμήματος αφού ακολούθησε και το Ευρωπαϊκό του 2018 μέσα στη Γένοβα επί της Προ Ρέκο.

Ολυμπιακός: 19 χρόνια από τον θρίαμβο της Βουδαπέστης (vid, pics)

Έναν χρόνο μετά την κλοπή από τον Μαργκέτα, ο Ολυμπιακός με τον Ζόλταν Κάσας στον πάγκο (και πάλι ο Βλάχος ο άμεσος συνεργάτης) παίρνει την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Βουδαπέστης.

Στο νησί της Μαργαρίτας, στη Μέκκα της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος», έμελλε να γράψει ιστορία η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Έναν χρόνο μετά την ήττα με το έτσι θέλω (ας είναι καλά ο Μπόρις Μαργκέτα), οι Πειραιώτες με το σπουδαίο Ούγγρο Ζόλταν Κάσας στον πάγκο τους και συνεργάτη τον τωρινό προπονητή της ομάδας, Θοδωρή Βλάχο...τρελαίνουν τον κόσμο. Στον ημιτελικό παίρνουν εκδίκηση από τη Γιουγκ (8-5) για τον χαμένο τελικό της προηγούμενης σεζόν μέσα στο Ντουμπρόβνικ.

Στις 25 Μαΐου στον τελικό του φάιναλ φορ μέσα στη Βουδαπέστη περιμένει η «οικοδέσποινα» Χόνβεντ που ήταν και το φαβορί (είχε επικράτησε 9-8 της Ποζίλιπο στον άλλο ημιτελικό). Τελικό σκορ 9-7 για τον Θρύλο και υπόκλιση από τους Ούγγρους φιλάθλους, σε έναν αγώνα όπου ο Μιχάλης Κουντούρης ως οπαδός τότε είχε βρεθεί στη Βουδαπέστη και είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ο Καλακόνας στον τελικό είχε σημειώσει τρία γκολ και από δύο οι Χατζηθεοδώρου, Χατζής. Είχαν σκοράρει και οι Θωμάκος, Πλατανίτης.

Οι θριαμβευτές: Θέμης Χατζής, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Νίκος Δεληγιάννης, Αλέξανδρος Γιαννιώτης, Θοδωρής Καλακώνας, Δημήτρης Κραβαρίτης, Αρσένης Μαρούλης, Σάκης Πλατανίτης, Γιάννης Θωμάκος, Γιώργος Ψύχος, Αντώνης Βλοντάκης, Μάκης Βολτυράκης, Πέταρ Τρμπόγεβιτς. Προπονητής: Ζόλταν Κάσας, Συνεργάτης: Θοδωρής Βλάχος.