Σεβασμός στον «βασιλιά της πισίνας»

Η εγχώρια αντιμετώπιση στον «βασιλιά της πισίνας» Ολυμπιακό και το... βιολί της δημόσιας τηλεόρασης.

Σεβασμός στον «βασιλιά της πισίνας»

Ο Ολυμπιακός ζει για ακόμη μία χρονιά ένδοξες ημέρες και στιγμές, τις οποίες οφείλει στον Χάρη Παυλίδη και στα κορίτσια του. Μια κουβέντα, δέκα λέξεις παραπάνω, δεν θα είναι ποτέ αρκετές για τα τμήματα πόλο του συλλόγου, που συνεχίζουν τη μακρά ελληνική παράδοση στα αθλήματα του υγρού στίβου.

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στη Βουδαπέστη θα μνημονεύεται για χρόνια και θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης. Με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό να βρίσκεται στον... γύψο έναν χρόνο λόγω των αμφιλεγόμενων αποφάσεων της πολιτείας, χωρίς ξένη παίκτρια στο ρόστερ και φυσικά χωρίς δικό του κολυμβητήριο, ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα ανεπανάληπτο ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Μοναδικό, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το εξισώσουν με άλλα του παρελθόντος. Και προσέξτε, σε μια χρονιά όπου δεν αγωνίζονται δύο από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του γυναικείου πόλο του Ολυμπιακού. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη! Προφανώς και η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, εν προκειμένω από τις παρούσες, αλλά η αναφορά στις δύο μεγάλες αθλήτριες του ελληνικού πόλο γίνεται για να αντιληφθούμε τι έρχεται από πίσω!

Την «πολεμική μηχανή» των επόμενων χρόνων που ετοιμάζει ο Χάρης Παυλίδης. Τα σημερινά 16χρονα και 17χρονα που θα σαρώνουν τα πάντα στο διάβα τους. Αυτή την ομαδάρα δεν καταφέραμε ποτέ να δούμε από την τηλεόραση πριν από λίγες ημέρες. Σε αυτό το «αντιτορπιλικό» γύρισε την πλάτη η δημόσια τηλεόραση στη διοργάνωση της Βουδαπέστης.

Στην εποχή που τα μεγάλα γεγονότα δεν μπορούμε να τα ζήσουμε από κοντά, λόγω του αποκλεισμού των φιλάθλων από τα γήπεδα ελέω κορονοϊού, η τηλεόραση -την οποία πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι- οφείλει να τα βάζει στα σπίτια όλων μας. Πολλώ δε μάλλον όταν σε αυτά παίρνουν μέρος και διαπρέπουν ελληνόπουλα... Σε κάθε περίπτωση, όλοι ξέρουν πλέον ποιος ήταν ο μεγάλος χαμένος σε αυτή την ιστορία. Και δεν ήταν καμία από τις δύο ουγγρικές ομάδες που κατατρόπωσε ο Ολυμπιακός μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η αντιμετώπιση αυτή στον «βασιλιά της πισίνας» ήταν απλώς μια εξαγόμενη μορφή της νοοτροπίας με την οποία τον αντιμετωπίζουν. Μην πάτε μακριά... Την ώρα που όλοι οι Ολυμπιακοί βρίσκονται σε «εθνική ανάταση» και εξαφανίζουν τα εισιτήρια της ποδοσφαιρικής φιέστας για να ενισχυθεί ο Ερασιτέχνης, η δημόσια τηλεόραση συνεχίζει το βιολί της.

Έχοντας εξασφαλίσει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, έριξε... μαύρο ίσως στο μοναδικό παιχνίδι για το οποίο υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από την αρχή της σεζόν. Το δεύτερο ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό. Και για το τηλεοπτικό... φιλέτο, πέρα από την εμπορικότητα του ονόματος των «ερυθρόλευκων», είχε φροντίσει και η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που παρά την ήττα στο πρώτο ματς στρίμωξε όσο καμία άλλη ελληνική ομάδα τους πρωταθλητές, με τον τερματοφύλακα Ζερδεβά να αποκρούει πέναλτι του Γούνα στο φινάλε!

Τι καλύτερο τηλεοπτικό τρέιλερ ενόψει του δεύτερου ημιτελικού αγώνα, που κέρδισε χθες ο Ολυμπιακός, αλλά ποτέ δεν είδαμε... Πραγματικά ανεξήγητο! Να σου χαρίζει κάποιος γάιδαρο και να μην μπορείς ούτε στα δόντια να τον κοιτάξεις, λόγω της άγνοιας να πλασάρεις έξυπνα ένα προϊόν για το οποίο έχεις πληρώσει... Ίσως να περίμεναν ότι θα παίξουν και τρίτο παιχνίδι ο Απόλλων και ο Ολυμπιακός...