Η… Μασία του πόλο!

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός στις γυναίκες και το τμήμα πόλο δείχνει πως το τρένο έχει μπει για τα καλά στις… ράγες. Τόσο καλά που θα έλεγε κανείς ότι μπορεί ακόμα και να πηγαίνει μόνο του!

Η… Μασία του πόλο!

Κι αυτό διότι ο Χάρης Παυλίδης και η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίας. Μια συνταγή που δεν λαθεύει ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Πώς μπορεί άλλωστε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι αυτό το ευρωπαϊκό ήρθε χωρίς να υπάρχει καμία ξένη παίκτρια στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» και με τέσσερις 17χρονες;

Εξήγηση υπάρχει και βρίσκεται στη… συνταγή! Τα συστατικά της; Σκληρή δουλειά, προσήλωση στις αρχές που έχουν τεθεί, αφοσίωση στην τέλεια προσπάθεια ακόμα και στην προπόνηση, σεβασμός στην ιεραρχία και στους άγραφους κανόνες της ομάδας, αλλά πάνω από όλα αγάπη και μεράκι.

Κανείς ποτέ δεν θα πείσει κανέναν να κάνει περισσότερη προπόνηση, αν εκείνος δεν έχει μέσα του τη φλόγα να κερδίσει τον καλύτερο. Ακόμα κι αν είναι αυτός πρώτος, να υπερβεί τον ίδιο τον εαυτό του. Τότε προοδεύει, δίνει τη σκυτάλη της επιτυχίας στους επόμενους και… καμαρώνει.

«Το πήραμε φέτος με κορίτσια γεννηθέντα το 2001, το 2002, το 2004 και το 2005, τα περισσότερα προερχόμενα είτε από τις ακαδημίες και τα ηλικιακά είτε ερχόμενες εδώ σε ηλικία 14 χρονών. Έγιναν γυναίκες στον Ολυμπιακό», είπε στις δηλώσεις του ο… Πεπ Γκουαρντιόλα του πόλο, Χάρης Παυλίδης, εξηγώντας τη… συνταγή.