H ανακοίνωση του ΣΕΠΥ για την τηλεδιάσκεψη με τον Γιώργο Μαυρωτά

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης.

H ανακοίνωση του ΣΕΠΥ για την τηλεδιάσκεψη με τον Γιώργο Μαυρωτά

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΥ για την Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά:

«Σύσσωμο συμμετείχε το Δ.Σ. του ΣΕΠΥ όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του για τον υπό σύνταξη Αθλητικό Νόμο που αφορα τους Προπονητές καθώς και να εκφράσει επιχειρηματολογώντας το αίτημα του για την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων για όλες τις ηλικιακές ομάδες με την χρήση των self tests.

Επιπρόσθετα ο ΣΕΠΥ στην κατεύθυνση προάσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των συναδέλφων και μελών του, πρότεινε πειθαρχικό έλεγχο προς τα σωματεία που έχουν οφειλές προς προπονητές καθώς τη μη δυνατότητα σύναψης συνεργασίας με νέο προπονητή, όταν υπάρχουν εκκρεμότητες προς προηγούμενους.

Στο θέμα της κατηγοριοποίησης των προπονητών ο ΣΕΠΥ πρότεινε την εφαρμογή τους κατόπιν διεξαγωγής των ανάλογων Σχολών Προπονητών Υδατοσφαίρισης, δίνοντας το δικαίωμα και δυνατότητα στους προπονητές να εξελιχθούν μέσω της ανάλογης επιστημονικής επιμόρφωσης και προπονητικής εμπειρίας.

Στο πλαίσιο του Αθλητικού Νόμου, προτάθηκε επίσης από τον ΣΕΠΥ, η εκπροσώπηση μέλους στο Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος γιά κάθε άθλημα ξεχωριστά απο το ανάλογο φορέα προπονητών του οικείου αθλήματος. Επίσης η έκδοση των ταυτοτήτων προπονητών να εκδίδεται σε ετήσια βάση, ομοίως απο τον σύνδεσμο των προπονητών.

Τέλος ο ΣΕΠΥ πρότεινε ως προϋπόθεση για την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή υδατοσφαίρισης, την εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες και Ναυαγοσωστική.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά για την άμεση ανταπόκρισή του, στην πρόσκληση μας και ανανεώνουμε σύντομα το ραντεβού για νέα συνάντηση στο μέλλον».