Πόλο: Νίκη για την εθνική ομάδα γυναικών επί της πανεπιστημιακής ομάδας της Ουγγαρίας (17-12)

Νικηφόρα έκλεισε τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στη Βουδαπέστη, καθώς επιβλήθηκε της ουγγρικής πανεπιστημιακής ομάδας με σκορ 17-12.

Πόλο: Νίκη για την εθνική ομάδα γυναικών επί της πανεπιστημιακής ομάδας της Ουγγαρίας (17-12)

Μία ακόμα νίκη πέτυχε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωσή της στην ενότητα των παιχνιδιών που έδωσε στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της παρουσίας της στα ευρωπαϊκά προκριματικά του World League.

Το συγκρότημα του Τεό Λοράντου επικράτησε σήμερα (27/3) με σκορ 17-12 της πανεπιστημιακής ομάδας της Ουγγαρίας και απέδειξε ότι έχει παρόν και μέλλον, καθώς προστέθηκαν στις υπηρεσίες του έμπειρου τεχνικού και πολύ νεαρές αθλήτριες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε στην ουγγρική πρωτεύουσα με ανανεωμένη σύνθεση και κύριο στόχο τη νίκη στην επίσημη αναμέτρηση με την Ολλανδία, όπου και την πέτυχε, ενώ πήρε επίσης σημαντικές νίκες γοήτρου κόντρα στη Ρωσία, την Ουγγαρία και τη μαγυάρικη πανεπιστημιακή ομάδα.

Πολυτιμότερη παίκτρια της σημερινής αναμέτρησης ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία σκόραρε 5 γκολ, ενώ από 4 πέτυχαν η Έλενα Ξενάκη και η Βάσω Πλευρίτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός πως επρόκειτο ουσιαστικά για μια φιλική αναμέτρηση, ο πίνακας γέμισε από ποινές, καθώς οι Ουγγαρέζες έπαιξαν αρκετά επιθετικά.

Τονίζεται επίσης ότι την εστία της Ελλάδας υπερασπίστηκε για πρώτη φορά η Ελένη Σωτηρέλη, ενώ στη σύνθεσή της βρέθηκαν για πρώτη φορά στο τουρνουά οι νεαρές Κανετίδου και Φουντωτού.

Αυτό που περιμένει πλέον η «γαλανόλευκη» είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ρωσία - Ολλανδία, όπου σε περίπτωση ήττας των «οράνιε» του Ευάγγελου Δουδέση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίνεται στο Super Final του Worlde League.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-4, 4-5, 4-1.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Τριχά 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μαργαρίτα, Ξενάκη 4, Νίνου 2, Σιούτη, Τορνάρου, Πλευρίτου Βασιλική 4, Πλευρίτου Ελευθερία 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη, Κανετίδου, Φουντωτού.

Τα γκολ της πανεπιστημιακής ομάδας της Ουγγαρίας πέτυχαν οι Φάραγκο 4, Κούνα 3, Χόρβαθ 2, Φάρκας 2, Μούσναϊ 1.