Εθνική πόλο γυναικών: Οι εκλεκτές του Τεό Λοράντου για το World League

Για τη Βουδαπέστη αναχωρεί αύριο (23/3) η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Στην Ουγγρική πρωτεύουσα ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του World League.

Εθνική πόλο γυναικών: Οι εκλεκτές του Τεό Λοράντου για το World League

Στη Βουδαπέστη, για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του World League που δεν τελείωσε πέρσι λόγω της πανδημίας, θα μεταβεί αύριο Τρίτη η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών.

Στην αποστολή, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος, συμπεριέλαβε 15 πολίστριες. Πρόκειται για τις τις Τσουκαλά Χριστίνα, Ελευθεριάδου Νικόλ. Πλευρίτου Μαργαρίτα, Πλευρίτου Ελευθερία, Πλευρίτου Βασιλική, Σταματόπουλου Ιωάννα, Μυριοκεφαλιτάκη Μαρία, Τριχά Φωτεινή, Τορνάρου Σοφία, Σιούτη Χριστίνα, Κανετίδου Ελένη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ξενάκη Έλενα, Νίνου Ειρήνη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Σωτηρέλη Ελένη (ΕΘΝΙΚΟΣ),Φουντωτού Ελευθερία (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ).

Στην αποστολή και οι συνεργάτιδες του Ομοσπονδιακού τεχνικού Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανιωλουδάκη, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ο γιατρός Κυριάκος Νανούσης και ο μάνατζερ Εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης (αρχηγός αποστολής).

Στην αποστολή δεν μετέχει η τραυματίας (κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού της) Μαρία Πάτρα η οποία και αντικαταστάθηκε από την Ελευθερία Φουντωτού.

Ιταλία και Γαλλία δεν θα συνεχίσουν στην προκριματική φάση, οπότε οι αγώνες τους με αντίπαλο την Ελλάδα, κατακυρώνονται εις βάρος τους με σκορ 5-0.

Έτσι, η εθνική, θα αντιμετωπίσει για τα προκριματικά μόνον την Ολλανδία (25/3, 17.30), ενώ θα παίξει και φιλικά παιχνίδια με τη Ρωσία (24/3, 17.30), την Ουγγαρία (26/3, 21.30) και την Πανεπιστημιακή ομάδα της Ουγγαρίας (28/3, 17.00).

Η Βαθμολογία (με τους αγώνες κάθε ομάδας) στον Όμιλο της Ευρώπης, όπως είναι διαμορφωμένη με βάση τα περσινά αποτελέσματα: Ουγγαρία 10 (4 αγώνες), Ισπανία 8 (3 αγώνες), Ιταλία 7 (3 αγώνες), Ρωσία 6 (4 αγώνες), Ολλανδία 2 (2 αγώνες), ΕΛΛΑΔΑ 0 (3 αγώνες), Γαλλία 0 (3 αγώνες).

Στην Τελική Φάση (14-20/6) προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες.