Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά εκτός η Εθνική πόλο γυναικών – Δεν αποσύρθηκε η Ν. Αφρική

Οριστικά η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών δεν θα βρίσκεται στο Τόκιο. Η Ν. Αφρική θα κατέβει κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί δεν αλλάζει κάτι στον όμιλο των ανδρών.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά εκτός η Εθνική πόλο γυναικών – Δεν αποσύρθηκε η Ν. Αφρική

Όνειρο ήταν και πάει. Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ν. Αφρική θα κατέβει κανονικά στο Τόκιο, δεν μένει θέση κενή και έτσι η «γαλανόλευκη» δεν θα βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο μεγάλο ραντεβού.

Θυμίζουμε πως μετά το τέλος του προολυμπιακού τουρνουά στην Ιταλία, όπου η «γαλανόλευκη» είχε πάρει την τρίτη θέση, κερδίζοντας στον μικρό τελικό την «οικοδέσποινα», είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία περί αποχώρησης της Ν. Αφρικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσον αφορά το πόλο. Τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού η Ν. Αφρική θα κατέβει κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Ρωσία περίμενε αποχώρηση της Ν. Αφρικής έτσι ώστε να πάρει τη θέση της και να μπει στον όμιλο της Εθνικής ομάδας των ανδρών στο Τόκιο. Θυμίζουμε πως στο Ρότερνταμ, η Ρωσία που είχε χάσει από την Εθνική ομάδα του Θοδωρή Βλάχου στον ημιτελικό αλλά και από την Κροατία στον μικρό τελικό, περίμενε να μπει από το...παράθυρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τελικά, όπως και η Ελλάδα στις γυναίκες, έτσι και η Ρωσία στους άνδρες είναι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό φυσικά είναι υπέρ των διεθνών του Θοδωρή Βλάχου αφού δεν αλλάζει κάτι στον όμιλο της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Θα γινόταν ακόμη πιο δύσκολος φυσικά εάν έμενε εκτός η Ν. Αφρική και έπαιρνε τη θέση της η Ρωσία.

Θυμίζουμε τους δυο ομίλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το πόλο ανδρών:

Α ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Νότιος Αφρική, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Ουγγαρία

Β ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Καζακστάν, Ισπανία.

Από τον κάθε όμιλο περνάνε στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτες ομάδες.