Η θέση της ΚΟΕ για την Ανθή Μυλωνάκη

Η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας πήρε θέση με ανακοίνωσή της σήμερα (1/3) αναφορικά με την Ανθή Μυλωνάκη, πολίστρια επί σειρά ετών της Εθνικής ομάδας.

Η θέση της ΚΟΕ για την Ανθή Μυλωνάκη

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

«Σχετικά με το από 22/2/2021 εξώδικο της πρώην διεθνούς αθλήτριας υδατοσφαίρισης Ανθής Μυλωνάκη, κατά πρώην αθλήτριας, που κοινοποιήθηκε και στην ΚΟΕ στις 24/2/2021, η Ομοσπονδία διευκρινίζει, τα εξής:

Η επιλογή των αθλητών / τριών για τη στελέχωση των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ, είναι πάντοτε αποκλειστικό δικαίωμα και ευθύνη των αρμόδιων για κάθε Εθνική Ομάδα ομοσπονδιακών προπονητών.

Το ίδιο ίσχυε φυσικά και απαρέκλιτα και με την επιλογή των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όπου και κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο.

Μεταξύ των αθλητριών αυτών που επιλέγησαν, ήταν και η τερματοφύλακας του ΝΟ Βουλιαγμένης Ανθή Μυλωνάκη, η οποία και υπήρξε, κατά γενική ομολογία, μία από τις δύο κορυφαίες τερματοφύλακες υδατοσφαίρισης, εκείνη την εποχή, κατακτώντας μάλιστα τότε πολλές διεθνείς διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας και το σωματείο της.

Συνεπώς, κάθε άλλος ισχυρισμός ότι ... δήθεν, για την κλήση της στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης, μεσολάβησε πολιτικό πρόσωπο, είναι πλήρως αναληθές και στερείται κάθε σοβαρότητας.

Διευκρινίζεται τέλος πως, ουδεμία περί αυτού καταγγελία, υπήρξε και εγένετο στην ΚΟΕ».