Γαλανίδης: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα με την πρόκριση της εθνικής στο Τόκιο»

Ο εκ των τερματοφυλάκων της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών Κώστας Γαλανίδης θα βρεθεί για παρθενική φορά στη σταδιοδρομία του σε τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων και εξέφρασε τα συναισθήματά του σε δηλώσεις που έκανε στο σάιτ της ΚΟΕ.

Γαλανίδης: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα με την πρόκριση της εθνικής στο Τόκιο»

Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κώστας Γαλανίδης.

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας και του Απόλλωνα Σμύρνης σε ηλικία 31 ετών θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Ο Γαλανίδης έδωσε το «παρών» στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ και μαζί με τους υπόλοιπους 14 συμπαίκτες του έφεραν τη σπουδαία επιτυχία για τη «γαλανόλευκη» ομάδα της ανδρικής υδατοσφαίρισης με μία ακόμα πρόκριση -τη 16η!- σε Ολυμπιάδα.

Ο διεθνής γκολκίπερ, που κατάγεται από τα Περιβόλια Χανίων, έχει αγωνιστεί στα Χανιά, στον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ και στη Χίο. Επίσης ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.

«Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Αφιερώνω την πρόκριση στην οικογένειά μου και σε όλους τους Έλληνες που περνάνε δύσκολες στιγμές εν καιρώ πανδημίας. Υπόσχεση για την παρουσία μας στο Τόκιο δεν χρειάζεται να δώσω αυτή τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι ως άνθρωπος και ως αθλητής θα δώσω την ψυχή μου για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», ανέφερε ο Γαλανίδης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Εκτιμά ότι η κλήρωση των ομίλων της Ολυμπιάδας δίνει τη δυνατότητα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην οκτάδα και αφήνει περιθώρια ονείρων για το βάθρο. Θυμίζουμε ότι στο γκρουπ της Ελλάδας μετέχουν ακόμα οι Νότια Αφρική, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία και Ουγγαρία.

«Τα συναισθήματα που με διακατέχουν είναι χαρά και ανυπομονησία για τη συμμετοχή μου σε κάτι τόσο μεγάλο. Όσο για την κλήρωση πιστεύω ότι είναι στα μέτρα μας και κρίνεται από εμάς και μόνο πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια του ομίλου. Από το χιαστί παιχνίδι και μετά, όποιον αντίπαλο και να κληθείς να αντιμετωπίσεις θα πρέπει να έχεις υψηλή απόδοση για να προχωρήσεις και να καταφέρεις κάτι σπουδαίο», τόνισε σχετικά ο Κώστας Γαλανίδης.