Πόλο: Την Κυριακή (21/2) η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα μάθει την Κυριακή (21/2) τους αντιπάλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις 19.30 στο Ρότερνταμ θα γίνει η κλήρωση σε άνδρες και γυναίκες.

Πόλο: Την Κυριακή (21/2) η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Για την Κυριακή (21/2, 19.30) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες στο πόλο.

Η χώρα μας για ακόμη μία φορά θα εκπροσωπηθεί από την Εθνική ανδρών, καθώς η γυναικεία ομάδα πριν από έναν μήνα περίπου στην Ιταλία δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους άνδρες, μένει την Κυριακή να μάθουμε ποια θα είναι η 12η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα πάντα θα κριθούν στον μικρό τελικό (21/2, 15.00) ανάμεσα στο φαβορί Κροατία και τη Ρωσία, αλλά όπως έχουμε πει σε ένα προολυμπιακό τουρνουά δεν υπάρχουν φαβορί!

Οι έντεκα ομάδες που ήδη έχουν προκριθεί είναι οι Ελλάδα, Μαυροβούνιο από το προολυμπιακό του Ρότερνταμ και οι Σερβία (κάτοχος World League 2019), Ιταλία (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019), Ισπανία (δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019), ΗΠΑ (πρώτη στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα 2019), Ουγγαρία (Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2019), Καζακστάν (χρυσό στους Πανασιατικούς Αγώνες 2018), Αυστραλία (μοναδική εκπρόσωπος Ωκεανίας), Νότιος Αφρική (μοναδική εκπρόσωπος από την Αφρική), Ιαπωνία (διοργανώτρια).

Στις γυναίκες, οι δέκα ομάδες που έχουν περάσει είναι η διοργανώτρια Ιαπωνία φυσικά, οι ΗΠΑ που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν χάσει καμία μεγάλη διοργάνωση και πάνε για το τρίτο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, η Ρωσία, η Κίνα και οι Ουγγαρία, Ολλανδία από το Προολυμπιακό της Τεργέστης εκεί όπου η Εθνική γυναικών ήταν τρίτη.