Προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών: Με Γαλλία στα προημιτελικά η Εθνική ανδρών

Η Γαλλία είναι η αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στον προημιτελικό της Παρασκευής (19/2). Σπριντ στις 17.00.

Προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών: Με Γαλλία στα προημιτελικά η Εθνική ανδρών

Ανοιχτός είναι ο δρόμος προς την τετράδα του προολυμπιακού τουρνουά στο πόλο ανδρών στο Ρότερνταμ, για την εθνική ομάδα. Μετά και τη νίκη της Ρωσίας επί της Ολλανδίας στον Β’ Όμιλο με 11-10 ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά τα προημιτελικά παιχνίδια της Παρασκευής (19/2).

Οι Γάλλοι κατέκτησαν την 3η θέση στον Β’ Όμιλο, καθώς νίκησαν στην 5η και τελευταία αγωνιστική του Ομίλου τη Ρουμανία με 16-7 και παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της διοργανώτριας Ολλανδίας από τη Ρωσία με 11-10.

Στην ισοβαθμία των Γάλλων με τους Ολλανδούς ευνοήθηκαν οι Γάλλοι και πήραν την 3η θέση, ενώ 1οι στον συγκεκριμένο Όμιλο είναι οι Ρώσοι και 2οι οι Κροάτες (οι Ολλανδοί πέρασαν ως 4οι).

Το ρόστερ της Γαλλίας στο Ρότερνταμ: Ρεμί Γκασρό, Αλεσάντρ Μποουέ, Ρομάν Μαριόν Βερνό, Νικολά Μισί, Έντσο Κας, Τόμας Βερνό, Ούγκο Κρουσιλιά, Νταβίντ Μπα΄μπιτς, Μεχντί Μαρζουκί, Τσαρλς Κανόν. Πιέρ Φρεντερίκ Βανπεπερστραετέ, Νταβίντ Κομέτ, Κλεμέν Ντιμπουά.

Σε 71 παιχνίδια κόντρα στη Γαλλία, η Εθνική ομάδα των Ανδρών έχει 54 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες. Τελευταία μεταξύ τους συνάντηση η νίκη μας με 12-3 στα Προκριματικά του World League στο Ντέμπρετσεν.

Σε προηγούμενα προολυμπιακά τουρνουά: Στο Ανόβερο ήττα 8-3, στο Βερολίνο το 96 νίκη 12-6, στο Περθ ήττες 6-7 και 5-8, στο Μόναχο νίκη 12-1.

Σε περίπτωση νίκης την Παρασκευή (19/2), η Ελλάδα το Σάββατο θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Ρωσία – Καναδάς. Και με νίκη εκεί θα είναι στο Τόκιο!

Όλα τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Παρασκευή 19/2:

15:00: Μαυροβούνιο -Ολλανδία

17:00: Ελλάδα – Γαλλία

19:00: Γεωργία – Κροατία

21:00: Καναδάς – Ρωσία