Κακή εμφάνιση και ήττα της Εθνικής από το Μαυροβούνιο (4-8)

Η Εθνική ομάδα Ανδρών του πόλο γνώρισε την πρώτη της ήττα στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, με 8-4 από το Μαυροβούνιο, στον «τελικό πρωτιάς» του Α’ Ομίλου.

Κακή εμφάνιση και ήττα της Εθνικής από το Μαυροβούνιο (4-8)

Την παρθενική της ήττα στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ υπέστη η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών. Στον «τελικό πρωτιάς» του Α’ ομίλου της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε 8-4 από το Μαυροβούνιο και θα κληθεί πλέον αύριο (18/2) να «σφραγίσει» τουλάχιστον την δεύτερη θέση στο γκρουπ, στο ματς κόντρα στον Καναδά (15.30), πριν δει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά.

Απέναντι στο Μαυροβούνιο η Ελλάδα πλήρωσε την κακή της αμυντική λειτουργία αλλά και τις λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και όσο κι αν προσπάθησε να αποσοβήσει την ήττα τελικά δεν τα κατάφερε.

Το ξεκίνημα ήταν «καταστροφικό» για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, με το Μαυροβούνιο να εκμεταλλεύεται την κακή άμυνα της Ελλάδας και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα που την έβαλε σε θέση οδηγού στο ματς. Συγκεκριμένα, η Εθνική βρέθηκε νωρίς - νωρίς πίσω στο σκορ με 4-0 από την αντίπαλό του, πριν μειώσει τελικά σε 4-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας βελτιώθηκε μεν, ωστόσο την ίδια στιγμή δεν ήρθαν και τα γκολ στην επίθεση για να πλησιάσει τους Μαυροβούνιους. Οι τελευταίοι διατήρησαν την διαφορά «ασφαλείας» των τριών γκολ υπέρ τους και το ημίχρονο τελείωσε τελικά στο 2-5. Από ένα γκολ σημείωσαν οι δύο ομάδες και στην τρίτη περίοδο, που ολοκληρώθηκε στο 3-6, ενώ στο τελευταίο 8λεπτο παρότι καλούνταν η Εθνική να κάνει την υπέρβαση και να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, εκ του αποτελέσματος δεν το έπραξε.

Ο Αργυρόπουλος μείωσε σε 4-6 και έδωσε ελπίδες για την ανατροπή, αλλά στη συνέχεια το Μαυροβούνιο σκόραρε δις και ξέφυγε στο 4-8 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι.

Πλέον, όπως προαναφέραμε, η προσοχή στην Εθνική μας στρέφεται στο αυριανό παιχνίδι με τον Καναδά, όπου θα κληθεί να δείξει το καλό αγωνιστικό της «πρόσωπο» και να κλειδώσει την δεύτερη θέση, ενώ όσον αφορά τα προημιτελικά, αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι μία εκ των Ρουμανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 4-8 (1-4, 1-1, 1-1, 1-2)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν Ντρ. 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς 2, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα 1, Βίντοβιτς 1, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Ράντοβιτς, Κάντιτς