Προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών: Ο Τοράκης στην αποστολή του Καναδά (pic)

Ο Γιώργος Τοράκης του Απόλλωνα Σμύρνης είναι στο Ρότερνταμ για να λάβει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών, με το σκουφάκι του Καναδά.

Προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών: Ο Τοράκης στην αποστολή του Καναδά (pic)

Ο Γιώργος Τοράκης ξανά στην Εθνική ομάδα του Καναδά. Ο Ιταλός προπονητής, Πίνο Πόρτζιο ανακοίνωσε το Σάββατο (13/2) την αποστολή και σε αυτή είναι και ο δικός μας Γιώργος Τοράκης.

Ο έμπειρος αμυντικός που το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί με το σκουφάκι του Καναδά.

Ο 31χρονος ύψους 1.93 μ. αμυντικός είναι εν ενεργεία διεθνής και μάλιστα δεύτερος αρχηγός με την Εθνική ομάδα του Καναδά, στην οποία αγωνίζεται ανελλιπώς από το 2014.

Με τον Καναδά, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέλος, ήταν 9ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν το 2015, 7ος στο World League το 2019, ενώ κατέκτησε και δύο μετάλλια στους Παναμερικανικούς αγώνες. Το χάλκινο το 2015 και το αργυρό το 2019!

Έχει παίξει σε ΝΟ Πατρών, ΝΑΟ Κέρκυρας, Παναθηναϊκό, Υδραϊκό, Π. Φάληρο και Εθνικό ενώ όπως είπαμε και στο ξεκίνημα από το καλοκαίρι ανήκει στο ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Τοράκης πριν από έξι χρόνια, όταν και αγωνιζόταν στον ΝΑΟ Κέρκυρας, είχε προπονητή τον Σέρβο, Μίλαν Τζόρτζεβιτς. Τότε στον Καναδά ήταν προπονητής ο επίσης Σέρβος Άλεξ Μπέσλιν.

Έκανε το ταξίδι, έλαβε μέρος σε κάποια φιλικά και εν συνεχεία έγινε δεκτός, κερδίζοντας υποτροφία για τις σπουδές του στον Καναδά.

Ο Καναδάς είναι στον όμιλο της Εθνικής ομάδας και θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ελλάδα στη φάση των ομίλων.