Βλάχος: «Με περίσσια αυτοπεποίθηση στο προολυμπιακό» - Όλοι οι αγώνες της Εθνικής ζωντανά στην ΕΡΤ

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε για την καλή προετοιμασία των διεθνών μας και τη μεγάλη αυτοπεποίθηση που τους χαρακτηρίζει ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει όλους τους αγώνες του ελληνικού συγκροτήματος σε ζωντανή μετάδοση. Το αναλυτικό πρόγραμμα.

Βλάχος: «Με περίσσια αυτοπεποίθηση στο προολυμπιακό» - Όλοι οι αγώνες της Εθνικής ζωντανά στην ΕΡΤ

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών αναχωρεί αύριο, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, για την Ολλανδία προκειμένου να πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, το οποίο θα διεξαχθεί οπό τις 14 έως τις 21 του μηνός.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η κατάκτηση μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων στη διοργάνωση και η συμμετοχή για 16η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο.

Θυμίζουμε ότι η «γαλανόλευκη» μετέχει στον Α' όμιλο με αντιπάλους τη Γεωργία, την Τουρκία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και το Μαυροβούνιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής παραχώρησε δηλώσεις, εξαίροντας την περίσσια αυτοπεποίθηση που επικρατεί στους κύκλους της Εθνικής.

«Με καθυστέρηση ενός χρόνου θα αγωνιστούμε από την Κυριακή και για οκτώ ημέρες για την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μας επιτρέπουν οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και στον ελληνικό αθλητισμό», είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και συνέχισε:

«Ξεκινάμε την προσπάθειά μας με περίσσια αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές μας ώστε να κερδίσουμε τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας το καλοκαίρι στο Τόκιο. Η αγωνιστική μας απόδοση, η συγκέντρωσή μας, αλλά και η διαχείριση όλων των καταστάσεων που θα δημιουργηθούν στο τουρνουά επιβάλλεται από όλους μας να είναι σε υψηλό βαθμό, αν θέλουμε να φύγουμε με το πολυπόθητο εισιτήριο από το προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ».

Την αποστολή αποτελούν οι εξής διεθνείς μας: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Η προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στην Ολυμπιάδα της ιαπωνικής πρωτεύουσας θα έχει και τηλεοπτική μετάδοση, καθώς η ΕΡΤ γνωστοποίησε σήμερα (11/2) ότι θα προβάλει σε ζωντανή σύνδεση όλους τους αγώνες της «γαλανόλευκης» στο προολυμπιακό του Ρότερνταμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης, τα παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ 3 και τα αθλητικά κανάλια ΕΡΤ Sports της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, σε περιγραφή των Γιάννη Αναγνωστόπουλου και Νίκου Γκομώλη.

Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

14.00-15.15: Γεωργία – Ελλάδα (ΕΡΤ Sports – ERTFLIX)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

17.00-18.15: Ελλάδα – Βραζιλία (ΕΡΤ Sports – ERTFLIX)

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

15.30-16.45: Τουρκία – Ελλάδα (ΕΡΤ 3)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

17.00-18.15: Ελλάδα – Μαυροβούνιο (ΕΡΤ 3)

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

15.30-16.45: Ελλάδα – Καναδάς (ΕΡΤ 3)

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

15.00 ή 17.00: Προημιτελικός με συμμετοχή της Ελλάδας (ΕΡΤ 3)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

19.00 ή 21.00: Ημιτελικός με συμμετοχή της Ελλάδας (ΕΡΤ 3)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

17.00-18.15: Μικρός τελικός (ΕΡΤ 3)

19.00-20.15: Τελικός (ΕΡΤ 3)