Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η αποστολή για το προολυμπιακό του Ρότερνταμ

Την 15άδα της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών, που θα μετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου), ανακοίνωσε σήμερα (10/2) ο Ομοσπονδιακός τεχνικόςΘόδωρος Βλάχος.

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η αποστολή για το προολυμπιακό του Ρότερνταμ

Την αποστολή για το προολυμπιακό τουρνουά στο πόλο ανδρών, ανακοίνωσε σήμερα (10/2) ο Θοδωρής Βλάχος.

Οι «εκλεκτοί» του Θοδωρή Βλάχου είναι οι: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Στην αποστολή, που αναχωρεί την Παρασκευή (12/2), μετέχουν επίσης ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός των Εθνικών ομάδων Γιώργος Μαρίνος, οι φυσικοθεραπευτές Αλέξανδρος Κολιάτος και Βαγγέλης Κωνσταντόπαιδος, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της ΚΟΕ και υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης Γιώργος Χριστοφοράτος (αρχηγός). Μαζί τους και ο διεθνής μας διαιτητής Νίκος Μπουδραμής.

Είναι χαρακτηριστικό πως, από τους 15 διεθνείς μας, μόλις οι δύο (2) απ' αυτούς (Γιάννης Φουντούλης και Κώστας Μουρίκης), μετείχαν σε αντίστοιχη διοργάνωση (2012 Έντμοντον).

Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον Α' Όμιλο, με αντιπάλους τη Γεωργία, την Τουρκία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και το Μαυροβούνιο.

Στον Β΄ Όμιλο έχουμε: Κροατία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ρουμανία

Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας:

Κυριακή (14/2), 14.00 Γεωργία – ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα (15/2), 17.00 ΕΛΛΑΔΑ – Βραζιλία

Τρίτη (16/2), 15.30 Τουρκία – ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη (17/2), 17.00 ΕΛΛΑΔΑ – Μαυροβούνιο

Πέμπτη (18/2), 15.30 Καναδάς – ΕΛΛΑΔΑ

Στις 19/2 θα διεξαχθούν τα χιαστί παιχνίδια: 1Α – 4Β, 2Α – 3Β, 3Α – 2Β, 4Α – 1Β

Οι Νικητές των αγώνων αυτών, προκρίνονται στα Ημιτελικά της διοργάνωσης και οι Ηττημένοι συνεχίζουν για θέσεις 5-8.

Τα Ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 20/2, με τους δύο (2) Νικητές να προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως επίσης θα συμβεί και με τον Νικητή του μικρού Τελικού την επομένη (21/2). Συνεπώς για το Τόκιο προκρίνονται τρεις (3) συνολικά Εθνικές ομάδες από τις μετέχουσες στην διοργάνωση του Ρότερνταμ.