Γενηδουνιάς: «Στο χέρι μας η πρόκριση»

Ο διεθνής περιφερειακός, Ντίνος Γενηδουνιάς μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας πόλο να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Γενηδουνιάς:  «Στο χέρι μας η πρόκριση»

Ο Γενηδουνιάς είναι ένα από τα στελέχη της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών που θα προσπαθήσουν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής (για μια ακόμη φορά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι διεθνείς συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των αγώνων στο Ρότερνταμ.

«Η προετοιμασία μας πηγαίνει πολύ καλά. Ολοκληρώθηκε η κοινή προπαρασκευή με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε πάρα πολλά προπονητικά παιχνίδια. Τώρα βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας και περιμένουμε την ένταξη στο Εθνικό συγκρότημα των παικτών που είναι στην Ιταλία, όπως είναι ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Δημήτρης Νικολαΐδης. Θα μπουν οι τελευταίες πινελιές και τα τελευταία στοιχεία που θα μας οδηγήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ», τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Γενηδουνιάς.

«Μετά το Ντέμπρετσεν η ψυχολογία μας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και το χρυσό μετάλλιο στο word league μας έχει φέρει στο καλύτερο δυνατό σημείο. Αφήνουμε όμως πίσω μας το Ντέμπρετσεν όπου εκτός από το μετάλλιο είχαμε και αρκετά καλές εμφανίσεις. Ήταν ένας μικρός στόχος. Ο κυρίαρχος είναι μπροστά μας. Πρέπει να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά. Για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε καλύτεροι από ότι στο Ντέμπρετσεν», υποστηρίζει ο άσος του Ολυμπιακού.

«Στο Ρότερνταμ έχουμε έναν βατό όμιλο όπου με εξαίρεση το Μαυροβούνιο όλες οι άλλες ομάδες είναι στα μέτρα μας. Θα πρέπει όμως να δείξουμε το κατάλληλο πρόσωπο έτσι ώστε να αποφύγουμε στα νοκ-άουτ παιχνίδια τις καλές ομάδες του άλλου ομίλου. Αρχικός προσανατολισμός είναι να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στο παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο, να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο έτσι ώστε να αποφύγουμε δύσκολες ομάδες στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Να βρεθούμε στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Με συγκέντρωση και αφοσίωση μπορούμε να υλοποιήσουμε το όνειρο που δεν είναι μακριά μας. Μπορούμε να προκριθούμε, το γνωρίζουμε. Βασίζεται στα δικά μας χέρια. Έχουμε δείξει ότι όταν βρεθούμε σε καλή ημέρα μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο» συμπλήρωσε ο διεθνής περιφερειακός.

Τέλος αναφέρεται τέλος στον τραγικό αποκλεισμό του ερασιτεχνικού αθλητισμού εν καιρώ πανδημίας και απευθύνεται στους ιθύνοντες ζητώντας τους να αλλάξουν την πολιτική τους και να σώσουν την ύστατη στιγμή την κατάσταση.

«Πολύ στενάχωρη η κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αστεία. Σε όλη την Ευρώπη τα πρωταθλήματα γίνονται κανονικά εκτός από την χώρα μας. Είναι αστειότητες οι πρόσφατες εκφράσεις περί μετάδοσης της ασθένειας μέσω του αθλητισμού. Όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας και οι λοιμωξιολόγοι την κατάσταση που επικρατεί και την ζημιά που γίνεται στον αθλητισμό της χώρας. Πάνω απ’ όλα η υγεία, αλλά είναι σίγουρο ότι δε φταίει ο αθλητισμός για την πανδημία. Το παράδειγμα το δίνει η ίδια η Ευρώπη. Παντού γίνονται τα πρωταθλήματα εκτός από την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.