Βουλιαγμένη: Θετικός στον κορονοϊό ο Λότζινα

Ο Κροάτης άσος της Βουλιαγμένης, Λούκα Λότζινα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και μένει εκτός προολυμπιακού τουρνουά στο πόλο ανδρών, στο Ρότερνταμ

Βουλιαγμένη: Θετικός στον κορονοϊό ο Λότζινα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ομάδες που θα μετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά των ανδρών στο Ρότερνταμ. Μία από αυτές είναι και η Κροατία που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσα από τις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις και θα διεκδικήσει ένα από τα τρία εισιτήρια στην ολλανδική πόλη.

Οι Κροάτες αυτές τις μέρες συνεχίζουν την προετοιμασία τους χωρίς τον Λούκα Λότζινα της Βουλιαγμένης. Ο πρώην φουνταριστός της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον ΝΟΒ έμεινε εκτός προετοιμασίας αλλά και εκτός προολυμπιακού γιατί είναι θετικός στον κορονοϊό.

Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, Ίβιτσα Τούτσακ, ο οποίος επεσήμανε πως «δεν είναι μαζί μας γιατί παραμένει στην Αθήνα. Βρέθηκε θετικός και δεν μετέχει στις προπονήσεις. Το ευχάριστο είναι πως δεν έχει έρθει σε επαφή με εμάς».

Στην Κροατία υπάρχει έντονος προβληματισμός γιατί η ομοσπονδία ζήτησε να εμβολιαστούν οι πολίστες που έχουν μπροστά τους το μεγάλο ραντεβού του προολυμπιακού, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική.

Η Κροατία είναι μαζί με την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο τα φαβορί για να πάρουν τα τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο είναι λογικό λόγω της πανδημίας να υπάρχει ανησυχία αφού με τρία κρούσματα η ομάδα μένει εκτός και χάνει το εισιτήριο για τους Αγώνες. Και μιλάμε για την Κροατία που το 2012 πήρε το χρυσό στο Λονδίνο και έξι χρόνια μετά έφτασε στον τελικό όπου και ηττήθηκε από τη Σερβία.

Έξαλλοι με Μπόβο για Γιόκοβιτς

Ο προπονητής της Κροατίας, Ίβιτσα Τούτσακ, είναι πυρ και μανία με τον προπονητή της Μπρέσια, Αλεσάντρο Μπόβο. Ο τελευταίος δεν έδωσε άδεια στον Μάρο Γιόκοβιτς για να ξεκινήσει προετοιμασία με την Κροατία και τον κράτησε γιατί η ιταλική ομάδα έχει υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. «Ντόμπουντ και Μπίγιατς είναι μαζί μας και ευχαριστούμε την Προ Ρέκο και τον πρόεδρο της ομάδας Μαουρίτσιο Φελούγκο. Είμαι εκνευρισμένος με την κίνηση της Μπρέσια. Ο Μάρο λέει δεν μπορεί να προετοιμαστεί μαζί μας γιατί έχουν έναν... εξαιρετικά δύσκολο αγώνα με την Τριέστε, το οποίο πιθανότατα θα τελειώσει 18-2. Τι να πω; Δεν απάντησα καν στο μήνυμά του. Είναι ένας άνθρωπος που τον έχω βοηθήσει στο παρελθόν και με παίκτες. Εδώ μιλάμε για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πιο ιερό πράγμα για έναν αθλητή. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ σε έναν συνάδελφό μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Ίβιτσα Τούτσακ.

«Εξαιρετικά δύσκολο με Ελλάδα και Μαυροβούνιο»

Ο Τούτσακ όπως ήταν λογικό αναφέρθηκε και στο προολυμπιακό, λέγοντας πως στόχος είναι όχι μόνο η πρωτιά στον όμιλο αλλά και η κορυφή στο τουρνουά. «Θέλουμε στην πρώτη φάση των ομίλων να τερματίσουμε στην πρώτη δυάδα για να αποφύγουμε στα προημιτελικά Ελλάδα ή Μαυροβούνιο. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο με αυτούς. Βέβαια στόχος μας δεν είναι μόνο να είμαστε στις πρώτες θέσεις στον όμιλο αλλά και στο τέλος των αγώνων να είμαστε στην κορυφή» υπογράμμισε ο Τούτσακ.