Χρυσή Διαμαντοπούλου: Η κορυφαία τερματοφύλακας στο Προολυμπιακό

Κέρδος η Χρυσή Διαμαντοπούλου για την Εθνική και τον Ολυμπιακό. Έκλεισε το προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη με ποσοστό 74% στις αποκρούσεις

Χρυσή Διαμαντοπούλου: Η κορυφαία τερματοφύλακας στο Προολυμπιακό

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου είναι αναμφίβολα το μεγάλο κέρδος της ελληνικής υδατοσφαίρισης από την παρουσία της «γαλανόλευκης» στο προολυμπιακό τουρνουά πόλο γυναικών στην Τεργέστη.

Η διεθνής πορτιέρε του Ολυμπιακού ήταν καταπληκτική σε όλα τα παιχνίδια της «γαλανόλευκης» και ένας φυσικά από τους βασικούς λόγους που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακός - Εθνικός 15-3: Επέστρεψε στη δράση η Διαμαντοπούλου

Η άμυνά μας ήταν φοβερή, αλλά τη διαφορά την έκανε η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία θύμισε σε όλο τον κόσμο γιατί δίκαια συγκαταλέγεται στις καλύτερες του πλανήτη, κι αν εξαιρέσουμε την Άσλεϊ Τζόνσον, θεωρούμε πως αυτήν τη στιγμή και με την εικόνα της στην Τεργέστη, πως είναι η καλύτερη στον κόσμο.

Ολυμπιακός: Σοκ στο λιμάνι με Χρυσή Διαμαντόπουλου!

Με φοβερά προσόντα που εδώ και χρόνια έχει δείξει και στον Ολυμπιακό, αλλά και τεράστια αυτοπεποίθηση για μία κοπέλα που πριν από δύο χρόνια έκανε μια σοβαρή επέμβαση στον ώμο, έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Κορέα, αλλά έχει επιστρέψει για τα καλά και αυτό φάνηκε στην Τεργέστη σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Στη φάση των ομίλων η Χρυσή Διαμαντοπούλου δέχθηκε μόλις οκτώ τέρματα σε συνολικά 38 σουτ που ήταν εντός εστίας (περίπου 79% στις αποκρούσεις), με τη «γαλανόλευκη» βέβαια να έχει εύκολο έργο στα δύο πρώτα παιχνίδια με Καζακστάν, Ισραήλ.

Βέβαια και στα νοκ άουτ ματς η πολίστρια του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή και είχε 24 αποκρούσεις σε 35 σουτ που ήταν εντός εστίας (περίπου 69%). Συνολικά το ποσοστό της στις αποκρούσεις στο προολυμπιακό ήταν 74% (!) αφού σε 73 σουτ που βρήκαν στόχο από τις αντίπαλες παίκτριες η Χρυσή σταμάτησε τα 54.

Η 25χρονη τερματοφύλακας στον μικρό τελικό με αντίπαλο την Ιταλία ψηφίστηκε η καλύτερη παίκτρια της αναμέτρησης και έκλεισε το τουρνουά με ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση, αλλά όχι με την πρόκριση όπως θα ήθελε και η ίδια.

«Ήταν πραγματικά σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε, γιατί δεν αξίζαμε αυτό που συνέβη στον ημιτελικό με την Ολλανδία. Είναι η φύση του αθλήματος που πρέπει να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή. Να δεις την επόμενη μέρα. Πρέπει να είσαι εκεί. Πρέπει να ξεχάσεις τι συνέβη. Πρέπει να κοιτάς μπροστά» σχολίασε η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία ακριβώς έναν χρόνο πριν έλεγε πως «έχω μερικά σκαμπανεβάσματα στους πόνους στο χέρι, όμως είμαι σε καλύτερη κατάσταση και σιγά σιγά επανέρχομαι στο απόλυτο. Είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα στην Εθνική και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ. Είναι μία ολυμπιακή χρονιά και πλέον κοιμάμαι και ξυπνάω με την πρόκριση στο μυαλό μου».