Δουδέσης: «Θέλαμε να χτυπήσουμε την Ελλάδα στο δεύτερο μισό»

Ο άμεσος συνεργάτης του Άρνο Χάβενγκα στην Ολλανδία, Ευάγγελος Δουδέσης μίλησε στο «ΦΩΣ» για το πλάνο του ημιτελικού κόντρα στην εθνική Ελλάδας, στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.    

Δουδέσης: «Θέλαμε να χτυπήσουμε την Ελλάδα στο δεύτερο μισό»

Ο Ευάγγελος Δουδέσης θα εκπροσωπήσει την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έστω και από τον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας.

Ο εξαιρετικός Έλληνας προπονητής τα τελευταία χρόνια είναι το δεξί χέρι του Άρνο Χάβενγκα στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας, έχοντας πανηγυρίσει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στη Βαρκελώνη -και πάλι με αντίπαλο την Ελλάδα στον τελικό- και από το Σάββατο οι δυο τους οδήγησαν την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008!

Στο Πεκίνο η Ολλανδία είχε κατακτήσει το χρυσό, αλλά έλειψε από Λονδίνο και Ρίο!

Ο Ευάγγελος Δουδέσης μίλησε στο «ΦΩΣ».

«Τεράστια επιτυχία για την Ολλανδία η επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμασταν αρκετά διαβασμένοι η αλήθεια είναι. Παρ’ όλα αυτά μπήκαμε πολύ νωθρά στο παιχνίδι. Θέλαμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ και να χτυπήσουμε την Ελλάδα στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Νομίζω ήμασταν πιο φρέσκοι από την αντίπαλό μας στο δεύτερο ημίχρονο. Τέλος καλό, όλα καλά» μας είπε αρχικά και συνέχισε ο κόουτς: «Δικαιωμένος; Ναι, νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Η πορεία της Ολλανδίας σε αυτόν τον ολυμπιακό κύκλο είναι επιτυχημένη. Αντιδράσαμε σωστά μετά την αποτυχία στη Βουδαπέστη το 2017. Η ομάδα ανανεώθηκε. Κερδίσαμε ένα σημαντικό τουρνουά το 2018 και πήραμε το εισιτήριο. Εξίσου σημαντικό είναι ότι έχουμε φροντίσει και για την επόμενη μέρα. Παράλληλα με το πρότζεκτ “Tokyo 2021” τρέχει συνειδητά ήδη το “Paris 2024”. Οπότε, ναι, νιώθω δικαιωμένος».

Τέλος, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν περί επιλογής του Χάβενγκα για τον ημιτελικό, ο Ευάγγελος Δουδέσης δεν θέλησε να επεκταθεί και αρκέστηκε να μας πει: «Μιλάμε για δύο κορυφαίες ομάδες! Είναι δύσκολο να επιλέξεις».

«Καταφέραμε να απαλλαγούμε από αυτήν την γκρίνια»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άρνο Χάβενγκα από την πλευρά του ανέφερε:

«Πήραμε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό, κατακτήσαμε το ασημένιο στο Παγκόσμιο, αλλά εάν δεν πηγαίναμε στο Τόκιο, δεν θα μας θυμόταν κανένας. Πάντα μας έλεγαν “κερδίζετε τουρνουά, φτάνετε στον τελικό, αλλά δεν μπορείτε να προκριθείτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Ναι, πήγαν στραβά τα πράγματα τις δυο προηγούμενες φορές, αλλά τα καταφέραμε. Θα απαλλαγούμε από αυτήν την γκρίνια και τα ενοχλητικά σχόλια. Τώρα δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο παρά μόνο τους Αγώνες και πώς θα φτάσουμε στην κατάκτηση ενός μεταλλίου».